Ціни на ліки в Україні завищені на 300% і більше

Хто винен?

В Україні імпортні ліки значно дорожчі через цінову політику зарубіжних виробників, а не з вини аптек.

Про це в ефірі Чорноморської телерадіокомпанії, відповідаючи на питання "Обозревателя", заявив директор Аптечної професійної асоціації України Володимир Руденко, інформують Патріоти України.

"Ціни на ліки в Україні завищені на 300% і більше. Наприклад, ціна на засіб для лікування гіпертонії" Норваск "компанії Pfizer в Україні не опускається нижче 534 грн, тоді як в Польщі він продається за 14,5 злотих, що приблизно дорівнює 100 гривням ", - пояснив він.

Руденко вважає, що винні в цій ситуації не аптеки, а виробники ліків, які беруть участь у формуванні цін.

"У нас надзвичайно зарегульована цінова політика як аптек, так і дистриб'юторів. І якщо ціна у нас формується то впливає на це виключно виробник, а виробник саме за такою ціною поставляє. Аптека бере виключно свої 15-20%. Аптека не може додати до ціни 50%, 100% або 200%. тобто за такою ціною препарат був ввезений і так сформував ціну виробник ", - розповів експерт.



Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Штрафи за неправильне паркування": Прикордонники показали, як карають окупантів за атаки на мотоциклах (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:42

Українські прикордонники показали, як нищать окупантів, які намагаються штурмувати їх позиції на мотоциклах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. "Прикордонники "Помсти" штрафують окупантів за неналежне паркування м...

Сухопутні війська ЗСУ показали один зі штурмів на фронті та захоплення росіян у полон (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:15

Українські захисники показали один зі штурмів на фронті. Воїнам вдалося взяти у полон росіян. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ у Telegram, передають Патріоти України. На опублікованих кадрах зафіксована робота ...