"Цим може скористатися Путін": Британський полковник вказав на найбільшу проблему ЗСУ

У ЗСУ ще дуже багато слабких місць, які можуть зіграти на руку президенту державі-агресору. Зокрема наразі у Міноборони відбулась тільки "безладна реформа" замість добре продуманої реформи

Полковник британської армії у відставці Глен Грант

За словами полковника британської армії Глена Гранта, стан української армії покращився порівняно з 2014 роком, але це - результат безладної реформи. Українська армія вже в рази краща, ніж у 2014 році, однак ЗСУ має ще занадто багато слабких місць, які можуть зіграти на руку президенту РФ Володимиру Путіну. Таку думку висловив полковник британської армії у відставці Глен Грант під час виступу на Львівському безпековому форумі, передають Патріоти України.

Перша слабка сторона ЗСУ, за словами Гранта, - все ще радянська система підготовки та освіти, відсутність комплексного навчання.

"Структури не пристосовані до сучасних умов війни", - вважає британський військовий. Він також зазначив, що в ЗСУ недостатньо особового складу та мобільності для перекидання військ у разі потреби.

Централізація прийняття рішень - ще один недолік, підкреслив Грант. Одного глави Генштабу Віктора Муженка недостатньо, оскільки переговори і зустрічі теж входять в його обов'язки. "По телефону керувати армією не можна", - стверджує полковник.

Він також зазначив, що гроші повинні надаватись ЗСУ не по величезних фінансових планах, а з огляду і на дрібні потреби військових, приймаючи запити від командирів: "Якщо у командира немає бюджету, то це не командир, а просто командувач". На його думку, в цілому поки відбулась тільки "безладна реформа замість добре продуманої реформи".

Глен Грант працює в Україні, вивчаючи Збройні Сили, з 2010 року. Співпрацював з Міноборони під час проведення реформи. У січні цього року він опублікував статтю-звернення до президента Петра Порошенка з детальним аналізом ситуації і слабких сторін ЗСУ. У Міноборони відреагували критично: заявили, що це лише "особисті припущення і роздуми без об'єктивних підстав".

Джерело: LIGA.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

США у березні таємно передали Україні далекобійні Atacms – ЗМІ

середа, 24 квітень 2024, 20:43

Сполучені Штати ще у березні таємно передали Україні далекобійні ракети Atacms. Вони увійшли до пакета допомоги на $300 млн. Про це пише Reuters із посиланням на неназвані джерела, передають Патріоти України. Співрозмовник агентства стверджує, що ракет...

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...