Турчинов: "Головні вимоги учасників Революції гідності виконані"

Та чи всі українці погоджуються із такою заявою секретаря Ради національної безпеки і оборони?

Головні вимоги учасників Революції гідності в Україні на сьогоднішній день виконані. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов в інтерв'ю Цензор.НЕТ, інформують Патріоти України.

За його словами, одним з головних завдань, яку ставила перед собою Революція гідності, було не допустити затягування України в Російську імперію.

"Це було питання існування України як демократичної, незалежної держави. Так, через кров, так, через жорстокі випробування, через військові дії, але ми відстояли свою незалежність. Ми вирвали країну з липких щупалець імперського спрута, і немає шляху назад: мости спалені. Тому ми виконали головну вимогу Майдану ", - сказав секретар РНБО.

На його переконання, основні вимоги учасників Революції гідності виконані, незважаючи на велику кількість помилок і невирішених проблем.

"... Основні вимоги: відставка силовиків, що переступили закон, відставка президента Януковича і уряду Азарова, відновлення незаконно скасованої демократичної Конституції 2004 року, проведення дострокових президентських і парламентських виборів, підписання Договору про асоціацію з ЄС. Всі ці вимоги були виконані", - зазначив Турчинов .

Більш складне питання, за його словами, це - побудова європейської демократичної держави.

"Цього не було в резолюціях, але всі, хто стояв на Майдані, розуміли, що саме для цього нам потрібна європейська інтеграція. Чи не все виходить так, як цього хотілося. Тут війна вносить дуже серйозні корективи. Але, з іншого боку, і Європа вже інша. і світ, в цілому, в глобальному вихорі змін дуже швидко і хаотично змінюється. При цьому, будемо чесні, - не в найкращу сторону ", - сказав він, зазначивши, що українцям треба враховувати всі ці масштабні складні й динамічні процеси .

"Але з мого боку було б нечесно сказати: ми зробили все, що могли ... Напевно, можна було зробити набагато більше, але, на жаль, суб'єктивний фактор ніхто не відміняв ...", - заявив Турчинов.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...