У Держкомтелерадіо спрацювали вчасно: Ще кілька російських пропагандистських книг не ввезуть в Україну

В книгах десятки сентенцій, в яких принижуються інші нації, окрім російської, і підноситься влада імперії.

Державний комітет телебачення і радіомовлення відмовив у видачі дозволів на ввезення в Україну з території Росії ще трьох видань, які містять матеріали, що "пропагують державу-агресора", повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Держкомтелерадіо.

Зокрема, голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко підписав наказ про надання відмови ТОВ "ЯКАБУ ТРЕЙД" та ТОВ "Форс Україна" у видачі дозволу на ввезення трьох книжок, що виготовлені в Росії. Так, відмову було надано на підставі негативного висновку експертної ради комітету з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Експерти визнали, що книги Сергія Васильєва "На разломе двух времен" (видавець: ТОВ "Альпина Паблишер", м. Москва), Тима Скоренка "Изобретено в России: История русской изобретательной мысли от Петра І до Николая ІІ" (видавець: ТОВ "Альпина нон-фикшн", м. Москва) та Олексія Волкова "Шаги Командора" (видавець: ТОВ «Видавництво «Е», м. Москва) містять матеріали, що пропагують державу-агресора, імперські геополітичні доктрини, які передбачають об’єднання народів навколо держави-агресора, її державної мови, культури, панівної релігійної конфесії, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що уродженець української Горлівки, екс-голова ради директорів "Рамблера" Сергій Васильєв у своїх нотатках зневажливо пише про державний суверенітет України та українську символіку, називаючи Україну другим сортом.

"Книга "Шаги Командора" Олексія Волкова, який називає себе одночасно і фантастом, і істориком, написана в 2018 році. І хоч автор начебто змальовує події XVII століття, вона просякнута ідеями "руского міра" і стилістикою путінських пропагандистів – якщо мова про Україну, то обов’язково "бандерівська" (у XVII ст. !) , якщо про Чорне море, то воно має стати внутрішнім, бо "Крим-наш", татари "не той народ, з яким треба домовлятися", а євреям взагалі в’їзд в Росію заборонено… І ще – десятки сентенцій, в яких принижуються інші нації і народності і підноситься влада імперії", – зауважили у Держкомтелерадіо.

Також, у комітеті розповіли, що у книзі Тима Скоренка "Изобретено в России: История русской изобретательной мысли от Петра І до Николая ІІ" спостерігається спроба фальсифікувати українську історію. Зокрема, автор називає Софійський собор у Києві – найстарішою російською будівлею, до російських винахідників відносить Ігоря Сікорського і навіть винахідника бджолиного вулика Петра Прокоповича.

Нагадаємо, 6 лютого Держкомтелерадіо відмовив у видачі дозволів на ввезення в Україну трьох російських книжок: "По ту сторону вдохновения" Юрія Полякова (ТОВ "Видавництво АСТ"); "Советский самогон по ГОСТу, коньяк, вино, наливки и настойки" (ТОВ "Видавництво АСТ") та "Патриот" Андрія Рубанова (ТОВ "Видавництво АСТ").

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...