У Дніпрі вручили відзнаки УГКЦ імені блаженного священномученика Омеляна Ковча

Серед нагороджених бійці, волонтерка, польський публіцист та лікарня імені Мечникова у Дніпрі

У Дніпрі вручили відзнаки блаженного священномученика Омеляна Ковча. За жертовність і гуманізм цього року високу нагороду від Української греко-католицької церкви отримали 5 лауреатів з України і Польщі, передють ПУ з посиланням на "5 канал".

Як стало відомо, це учасники бойових дій на Сході, військовослужбовці ЗСУ: Ігор Лук‘янець з Новоград-Волинського й Володимир Гера з села Чернилява на Львівщині, волонтер і засновниця міжнародного благодійного фонду "Кожний може" Марина Лисак, польський публіцист Адам Міхник, а також Дніпропетровська обласна клінічна лікарня імені Мечникова, де від початку військових дій приймають поранених.

Вручав відзнаку Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук. Священномученика Омеляна Ковча, канонізували 15 років тому, відзнака його імені вручається від 2010 року.

"Ці лауреати, які сьогодні отримають відзнаку, є прикладами продовження діла, милосердя і любові, є прикладом того, що героїчні чесноти українського народу не тільки належать до нашої історії , вони є частиною нашого героїчного сьогодення", - зазначив на урочистостях Святослав Шевчук глава УГКЦ.

"Ще раз хотів подякувати всім людям, які вірять і підтримують військових, коли знаходишся там і знаєш, шо за тебе люди переживають , тоді є натхнення і ти знаєш, чого знаходишся там", - додав лауреат Відзнаки блаженного Омеляна Ковча Ігор Лук‘янець.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про можливий розвиток ситуації на Харківському операційному напрямку... - Костянтин Машовець

неділя, 19 травень 2024, 5:58

1. На обох ділянках свого тактичного вклинення (Вовчанський напрямок та напрямок на с.Липці), на даний момент противник продовжує свої спроби просунутись у двох місцях: . - Західніше м.Вовчанськ по дирекції Бугруватка - Стариця, а також вздовж правого...

Криваві рублі не принесли вбивці щастя: Громадянин Туркменістану, який хвалився катуваннями українців, поплатився на батьківщині

неділя, 19 травень 2024, 4:15

Громадянин Туркменістану Сергій Григорян воював проти України на боці Росії з осені 2022 по літо 2023 року. За цей час заробив на однокімнатну квартиру, яку на надіслані злочинцем гроші придбала у Турменбаші його мати. Проте радіти новому житлу окупант...