У Кабміну є план щодо повернення Донбасу

Таку заяву зробив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука

Кабінет міністрів України прийняв план щодо повернення Донбасу та наразі розробляє заходи щодо деокупації Криму. Таку заяву зробив заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука у ефірі одного з українських телеканалів, інформують Патріоти України.

«Якщо мати на увазі той сегмент, за який відповідає наше міністерство, то так, концепція затверджена ВР, заходи затверджені Кабінетом міністрів, саме цей план заходів повністю підтримало все світове співтовариство. Відповідний план був прийнятий два місяці тому», – зауважив він.

Щоправда, чиновник підкреслив, що мова йде не про Крим, а про східні регіони, про території Луганської і Донецької областей.

«Наразі ми такий саме розробляємо план заходів щодо Криму. Я сподіваюся, що протягом місяця він буде готовий, не більше. А говорячи про висловлювання Авакова про план щодо Донбасу, то можливо він мав на увазі план, який розроблений МВС щодо дій самого міністерства? Цілком це допускаю. Але мені про наявність цього документа невідомо, тому що я цими питаннями не займаюся», – зазначив Тука.

Нагадаємо, що 15 лютого Кабмін запровадив надзвичайні заходи в енергетиці у зв'язку із блокадою вивезення вугілля із непідконтрольних територій.

За даними «Укрзалізниці», через блокування руху поїздів на Донбасі Україна не отримала майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля, а галузь зазнала 53,5 млн грн збитків.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...