У Кілії школяр героїчно врятував потопаючого однолітка

Хлопець швидко усвідомив серйозність ситуації та кинувся на порятунок незнайомця.

Іван Кушнеренко з мамою. Фото: odessa.net

Два дні тому в Кілії ледь не сталася трагедія. 15-річний місцевий хлопець не дозволив потонути своєму однолітку, повідомляють Патріоти України. Про героя розповів його класний керівник Андрій Білий.

За словами вчителя, біля колишнього пляжу на пірсі купалися діти. Одна компанія вже збиралася покидати місце відпочинку, інша тільки підійшла. Несподівано у одного з хлопців, який заплив на глибину, ногу схопила судома. Розуміючи, що ось-ось потоне, хлопець почав кликати своїх друзів, але ті подумали, що підліток жартує і не звернули на це увагу. Всю серйозність ситуації усвідомив хлопець з компанії, яка тільки-тільки підійшла.

«Разом з тим хлопцем вони кілька хвилин борсалися у воді, потроху підпливаючи до берега, поки зовсім не вибралися на сушу. На цьому і розійшлися», - зазначає чоловік.

До порятунку потопаючого приєдналися ще двоє - Діма Маклаков і Діма Мазурак. Хлопці, усвідомивши, що товариш дійсно тоне, допомогли вибратися з води обом. У спробі витягнути потопаючого, рятувальник, який першим кинувся в воду, сам ледь не потонув. Так відбувається завжди - потопаючий в панічній спробі вхопитися за підпливаючу людини, тягне її під воду.

Героєм виявився учень 9 класу Кілійської школи №6 Іван Кушнеренко (на фото). Повернувшись додому, він розповів про те, що трапилося мамі, яка, дізнавшись про подробиці, підняла тривогу.

Як виявилося, життю врятованого хлопця продовжувала загрожувати небезпека. «Мова йде про так зване вторинне утоплення, коли врятована людина при попаданні води в легені і подальшому їх набуханні може раптово померти» - пише учитель.

Андрій Білий також зазначив, що раніше в Кілії вже був подібний випадок, коли через деякий час після порятунку, раптово померла молода дівчина. Сім'я терміново зайнялася пошуками хлопця, про якого їм мало що було відомо. Проте, за допомогою знайомих мамі рятувальника вдалося визначити ім'я і місце проживання тонучого. Як виявилося, останній про подію нікому не розповів. Після роз'яснення ситуації хлопця госпіталізували, чим, можливо, повторно врятували його життя.

«На даний момент з ним все в порядку», - зазначає автор. - Мені, як класному керівнику Івана Кушнеренка, вже випускника Кілійської ЗОШ I-II ст. №6, дуже приємно знати і усвідомлювати, що учень проявив сміливість, рішучість, силу і врятував свого ровесника, якого толком і не знав до цього. Також приємно за маму, Світлану Володимирівну Кушнеренко, яка продемонструвала людську небайдужість, знайшла можливість донести до батьків серйозність ситуації і, можливо, повторно врятувала хлопцеві життя. Я гордий за їх вчинок! Таке зараз рідко зустрінеш, в наш жорстокий час».

Крім того, вчитель звернувся до кілійців з проханням ставитися до свого життя дбайливо і не наражати себе на небезпеку, говорити про це, приходити на допомогу. А також попросив представників влади обладнати дане місце стихійного купання елементарними рятувальними засобами, знаками і проводити роз'яснювальну роботу з відпочиваючими.

«P. S. На місці, де стався вчорашній випадок, Ваня закріпив порожню пластикову ємність, яка при необхідності може замінити рятувальний круг. Можливо, ємність і не зіграє свою роль, проте саме її наявність там буде нагадувати про те, що купатися потрібно обережно і відповідально. P. S. S. Спасибі всім, хто дочитав. Спасибі всім, хто зрозумів суть. Спасибі всім, хто буде діяти»- завершив свою розповідь чоловік.

Офіційно пляж не функціонує десятки років. Для того, щоб повернути цьому місцю колишній статус, необхідно, крім усього іншого, обладнати його рятувальним та медичним пунктами. Однак місцеві жителі систематично ігнорують заборону на купання. І хоча там немає великого течії, те що сталося ще раз доводить, що нещасні випадки можуть статися навіть у спокійній воді.

Джерело: Оdessa.net.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...