У Кличка і без того повно всілякої чортівні: У цьому році КМДА витатило шалені гроші на Геловін (відео)

Найпопулярнішими є образи вурдулака та Путіна.

Фото: wallpaperscraft.com.Україна з розмахом готується до Геловіну. В країні, котра перебуває у стані війни, де вистачає жахів та крові, спостерігається підвищений попит на специфічну святкову атрибутику, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Покупці змітають із прилавків базарів круглі гарбузи, однак не всі продавці готові до заробітку – дехто спеціально ріже овоч на шматки та продає на вагу, бо ростили гарбузи на їжу та інше використання не визнають і вважають дурнею і знущанням. Натомість продавці крамниць святкової атрибутики від нагоди підзаробити не відмовляються, тому вчасно поповнюють асортимент. У попиті – костюми та маски для карнавалів, а також різноманітні моторошні знаряддя. Серед покупців є школярі-старшокласники, котрі вагаються між образами вурдалака і Путіна. «Є щось спільне між ними», - кажуть хлопці. Є в крамницях і оптові покупці – зокрема до КМДА закупили прикрас на кругленьку суму. «Обирали що страшніше», - каже менеджер Мирослава Грибанова. В міській адміністрації справді вже повно всілякої тематичної чортівні – у їдальні над столами привиди, на стінах кажани, а поласувати чиновникам пропонують павучком чи павутинням. Однак відвідувачі не лякаються – їм антураж до вподоби, бо викликає чимало кумедних ситуацій і приводів для жартів.

В ІТ-компаніях уже сидять на рецепції «жахливо» прекрасні секретарки, а працівники різьблять страхітливі пики з гарбузів. А найбільше «бісенят» зібралося у школах – там популярні образи відьом серед дівчат і привидів та монстрів серед хлопців. А для вчителів Геловін – зайвий привід дати більше знань з англійської мови дітям. Однак це свято не чуже й українській культурі, наголошують збирачі українських традицій Олег Коробов та Маргарита Скаженик. Вони твердять, що гарбуз використовувся атрибутом інших свят, зокрема Маковія.

Моторошним оформленням відзначився один із київських ресторанів. Там на вході поставили хрести та повісили вивіску: цвинтар курей, які не повернулися зі спецзавдання. Таким оформленням у соцмережах обурилися АТОвці, волонтери та небайдужі користувачі, тож аби заклад випадково не постраждав, менеджери декоративний цвинтар прибрали та пояснили, що загиблих воїнів образити не хотіли.

Такий розмах святкувань Геловіну психологи пояснюють страхом війни і смерті – під жахливий костюм ховають страхи та намагаються подолати їх сміхом. «Це засіб подолати власні страхи. Ми можемо сміятися над своєю смертю, але ні в якому разі в нашій культурі неможна сміятися над чужою смертю», - пояснює психолог Віра Романова. Сміятися смерті в очі в Україні будуть п’ять днів поспіль – аж до 31 жовтня, коли насправді святкують Геловін.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...