"У Кремлі знову зажуряться?": З Європи в Україну побудують новий газопровід

Польща планує прокласти в Україну газову трубу. Її протяжність складе 72 км.

Польща планує прокласти газопровод в Україну. Фото ivanofrankivsk.oxfordПольський оператор мережі газопроводів компанія Gaz-System обрала виконавця, відповідального за будівництво нової труби до України вартістю $ 72 млн. Про це повідомляє прес-служба компанії. Газопровід Германович-Страхоціна простягнеться до кордону з Україною, його будівництвом займеться фірма PGNiG Technologie, інформують Патріоти України з посиланням на Страна.ua.

"Этот газопровод - важный элемент в деле интеграции польской газовой системы с системами Словакии и Украины", - поінформувала прес-служба Gaz-System.

Його протяжність складе 72 км. Крім будівництва газопроводу планується розширити загальну інфраструктуру. Вартість робіт оцінюється в 288 млн злотих ($ 72 млн), їх завершення заплановане на 2019 рік.

Повідомляється також, що новий газопровід стане важливою частиною східної нитки так званого енергетичного коридору Північ-Південь. "Цель проекта - укрепить энергетическую безопасность страны, модернизировать и расширить систему передачи газа на юго-востоке Польши, - стверджує польский оператор. - Эта инвестиция имеет большое значение в контексте планируемого строительства газопровода Польша-Украина, который будет пролегать между узлом в Германовиче с польской стороны и "Бильче-Волица" - с украинской".

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....