У Москві звів рахунки з життям легендарний радянський хокеїст

Відомий спортсмен втратив сенс життя через хворобу.

Шаталов Ю. Фото: wikipedia.org

Відомий спортсмен покінчив життя самогубством, зазначають Патріоти України. Про смерть знаменитого хокеїста Юрія Шаталова, 20 березня повідомила прес-служба ветеранського клубу «Легенди хокею», кольори якого захищав Шаталов.

«Сьогодні, 20 березня, у віці 72 років пішов з життя Юрій Григорович Шаталов. Клуб "Легенди хокею" висловлює співчуття рідним і близьким Юрія Григоровича у зв'язку з непоправною втратою », - говорилося в посланні «Легенд хокею».

Шаталов вихованець омського хокею. Почав виступати за команду майстрів «Спартак» (Омськ) в 16 років. Грав в клубі разом з Віктором Бліновим. У 28 років почав виступати за збірну СРСР. В 1974 році став Заслуженим майстром спорту. В складі збірної СРСР ставав чемпіоном світу, учасником Суперсерії проти Канади1972 року і Серії-1974. Шаталов дворазовий чемпіон, тричі завойовував Кубок СРСР і один раз ставав володарем Кубка європейських чемпіонів.

Після завершення кар'єри гравця працював тренером на стадіоні «Авангард» (Москва), працював у банку, займався бізнесом. Регулярно виступав за команду «Легенди хокею СРСР». В останні роки проживав в Москві.

У 2017 році в спортсмена діагностували важку хворобу. Після того, як в нього відмовили ноги, Юрій втратив сенс життя, припускають рідні легендарного хокеїста. Прощальної записки Шаталов не залишив. У слідчому комітеті поки не коментують обставини трагедії.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....