"У нас був збалансований кредитний портфель" - Коломойський зробив важливу заяву по ПриватБанку

Екс-співвласник ПриватБанку Ігор Коломойський заявив, що провів реструктуризацію заборгованості своїх компаній перед банком ще до того як його націоналізували.

"На момент націоналізації весь корпоративний портфель було реструктуровано на вимогу Нацбанку. 31 млрд грн застав записали на баланс, а на суму 124 млрд грн реструктурували портфель. НБУ вибрав влаштовують його компанії, і кредити були переведені на ці фірми", - заявив Ігор Коломойський.

Він підкреслив, що не згоден з оцінкою Нацбанку про те, що 97% кредитного портфеля юросіб було видано партнерам Коломойського під сумнівні застави.

"А 75% акцій Нафтохіміка Прикарпаття - це що, непогана запорука? У нас був збалансований кредитний портфель, перевірений аудиторами PricewaterhouseCoopers за стандартами МСФЗ. Це що, недостатня умова?", - Заявив Коломойський.

Найбільше його з іншим співвласником банку Геннадієм Боголюбовим зачепило те, як провели націоналізацію, зробивши з акціонерів банку злочинців. "І вони ще кажуть, що я повинен за щось відповідати. З якого дива?", - Сказав Коломойський.

"Вони нічого не зробили за програмою рекапіталізації. Вони виконали під нашим страшним тиском тільки її першу частину, взявши на баланс активи на суму 31 млрд грн - та й то через п'ять днів уже вивели з балансу один з активів, оцінений в 5,5 млрд грн. ні застав, ні нормальних позичальників, ні реального cash-flow від цих позичальників вони не надали ", - відповіла глава НБУ Гонтарева Коломойському.

"Якщо вони протягом півроку не реструктурують на ринкових умовах суму кредитів, їх чекає кримінальна відповідальність за доведення банку до банкрутства", - додала вона.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...