"У нас з'явилася армія": Кардинал Гузар про користь війни для українців

Іноді, щоб люди об'єдналися, потрібне навіть таке нещастя, як війна.

Любомир Гузар. Фото: kievvlast.com.ua.

Кардинал-священик Римо-Католицької Церкви, колишній предстоятель Української греко-католицької церкви Любомир Гузар розповів, що дала українцям війна з Росією. Про це він сказав в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

"Життя кожної людини - неповторна і цінна. Ми - не агресори. Не ми почали цю війну. І не ми її хочемо. Але по радіо ми раз по раз чуємо, як бойовики обстрілюють наші війська, а ми не відповідаємо. На мою думку, це навіть не війна, а щось одностороннє. Це не війна формально, хоча люди і гинуть. Це - ціна свободи, і ми повинні оборонятися до тих пір, поки на нас нападають. Ми повинні оборонятися, поки триває агресія і, на жаль, ми повинні робити це ціною життя наших військових", - заявив кардинал.

"Але в результаті цієї агресії у нас з'явилася армія. Армія без держави - ніщо, і держава без армії - теж ніщо. І я думаю, що війна стала певним об'єднуючим ефектом. Принаймні, ми починаємо бачити, куди дме вітер і чого від кого слід очікувати. Це явище, яке торкається не просто окремої людини, а цілого суспільства. І мені здається, що в кінець-кінцем це матиме позитивний ефект. Адже іноді, щоб люди об'єдналися, потрібно таке нещастя, як війна ", - зазначив Гузар.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У серіалі українського телеканалу знявся актор-колаборант - ЗМІ

вівторок, 7 травень 2024, 19:51

У квітні 2024 року на українському телеканалі ICTV2 відбулася прем'єра серіалу "Подвійні ставки". У серіалі одну з ролей зіграв актор з Маріуполя Дамір Сухов, який виявився колаборантом, інформують Патріоти України. "Подвійні ставки" - це 8-серійна кри...

Цивілізований світ шокований: Патріарх Кирило побажав Путіну "правити до кінця світу" (відео)

вівторок, 7 травень 2024, 19:27

Предстоятель Російської православної церкви Кирило (Гундяєв) побажав російському диктатору Володимиру Путіну перед його так званою інавгурацією, правити вічно, а також вкотре благословив вбивати українців. Відповідне відео з'явилося у мережі, передають...