У Норвегії знайшли неймовірно древній склад зброї

Честь і хвала археологам-любителям!

Фото: lenta.ru

Норвезькі археологи виявили бронзові сокири (кельти) та інші артефакти, вік яких становить близько трьох тисяч років. Предмети були знайдені в ході розкопок в 44 кілометрах від міста Тронхейм в Норвегії, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відкриття було спочатку зроблено археологами-аматорами за допомогою металошукачів. Вони знайшли на полі біля села Хедр дев'ять кельтів, а також наконечники копій, ливарні форми та фрагменти лура - старовинного музичного духового інструменту. Вчені з Норвезького університету природних і технічних наук були сповіщені про знахідку, після чого почалися розкопки.

Всього було виявлено 30 артефактів бронзового століття, в тому числі 24 кельта. За словами археологів, вони до цього ніколи не знаходили в Норвегії так багато сокир в одному місці. Хоча точна причина того, чому було закопано стільки зброї, залишається невідомою, вчені припускають, що це міг бути склад або приношення богам в ході релігійного ритуалу. Бронзовим століттям називають епоху людської історії, яка характеризується поширенням по всьому світу технологій виготовлення бронзових виробів.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...