"У "них" війну виграв Сталін, а у нас - народ": Порошенко про Другу світову, росіян та українців (відео)

Президент України розповів наскільки по-різному українці та росіяни бачать Перемогу.

Петро Порошенко взяв участь в акції "Перша хвилина миру". Фото: 24 канал

Президент України Петро Порошенко брав участь в акції "Перша хвилина миру" у Києві, повідомляють Патріоти України з посиланням на 24 канал.

На ній були присутні ветерани Другої світової та сучасні ветерани війни на Донбасі. Порошенко зробив заяву під час акції "Перша хвилина миру" у Національному музеї історії Другої світової війни у Києві.

«Наскільки ж по-різному ми бачимо і відзначаємо одну й ту ж дату. У них (у Росії) цю війну виграв Сталін, а за нашою версією – народ. Вони святкують у мілітарному угарі, а ми відзначаємо ці дні разом з усією Європою. Ми кажемо: "Ніколи знову". А вони: "Можем повторить", – сказав президент України.

Зокрема, Порошенко додав застереження: "Ті, хто не до кінця розібрався у нюансах лукавої московської політики, знайте, що вони не думають про вас і вашу гордість. Кремлівські психологи вміють грати на природних емоціях людей". Також президент згадав про свою сім'ю. Разом з усіма і я цими днями пом’яну свого діда – Івана Порошенка, який пройшов усю війну, і діда по матері Сергія, який відправив на війну усіх своїх синів, – розповів він.

Президент України Петро Порошенко сказав, що День пам'яті і примирення має особливо сакральну силу: він опублікував фото звістки, яку знайшла 8 травня його дружина Марина Порошенко. У ній йдеться про те, що дідусь української першої леді Марини Порошенко, Надєждін Микола Лукич зник безвісти у березні 1943 року.


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...