У першій п’ятірці: "Бориспіль" визнали одним з найбільш швидкозростаючих аеропортів Європи

У 2017 році аеропорт поставив новий рекорд - обслужив 10,6 млн. пасажирів.

Аеропорт Бориспіль. Фото: ЗМІ

Міжнародний аеропорт Бориспіль увійшов до першої п'ятірки найбільш швидкозростаючих аеропортів за рейтингом ACI Europe, повідомляють Патріоти України. Інформацію про це оприлюднила прес-служба аеропорту.

Бориспіль входить до групи аеропортів, які обслуговують від 10 до 25 млн. пасажирів. Також наголошується, що у першому кварталі 2018 року аеропорт збільшив пасажиропотік на 15,3%. Ці показники дозволили зайняти четверте місце в рейтингу. Бориспіль поступився аеропортам Анкари (зростання на 41,3%), Тель-Авіва (зростання на 19,5%) і Будапешта (зростання на 16,9%), але обійшов аеропорт Ізміра (зростання на 15,1%)

Всього за 1-й квартал 2018 мережа європейських аеропортів продемонструвала зростання пасажиропотоку на 7,6%. Аеропорти єврозони збільшили динаміку залучення пасажирів на рівні + 6,2%, а країни, які не входять до ЄС, поліпшили результат на 12,9%.

Аеропорт Бориспіль є найбільшим в Україні із загальною займаною площею близько 1 тис. га. Має дві злітно-посадочні смуги: одну - довжиною 4 тис. м, шириною 60 м, другу - довжиною 3,5 тис. м, шириною 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.

Нагадаємо, у першому кварталі 2018 року Бориспіль наростив пасажиропотік на 11% в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року - до 2,3 млн. пасажирів.

Крім того, за підсумками 2017 року аеропорт Бориспіль поставив новий рекорд - обслужив 10,6 млн. пасажирів, що на 22,1% більше в порівнянні з 2016 роком.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...