"У РФ не помітили новини, що "Російські залізниці" просять скасувати заборону на ввезення українських двигунів. Не дивно - Росії ж від санкцій лише "користь", - Тимчук

Тож санкції в дії, а міф про "відбулося імпортозаміщення у РФ" продовжує жити хіба що у світі російської пропаганди.

РЖД не може без українських двигунів. Ілюстрація: соцмережі.

"Починаючи з 2014 року Російська Федерація під дією санкцій ЄС і США, накладених за її вторгнення в Україну, анексію півострова Крим та частини Луганської та Донецької областей на Донбасі. Однак ми часто можемо чути (заспівувачі тут – верхівка Кремля і російські пропагандисти), що санкції не діють і навіть більше – від них для російської економіки більше користі, ніж шкоди", - пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Водночас цього тижня ЗМІ облетіла інформація, що "Російські залізниці" (РЗ) просять міністерство економіки Російської Федерації скасувати заборону (контрсанкції) на ввезення українських двигунів, що є єдиною можливістю для російської системи залізничних перевезень уникнути подальшого колапсу найближчим часом.

Ця новина облетіла весь пострадянський простір, залишившись чомусь непомітною в самій Росії, де її ніяк не прокоментували. Але це й не дивно, з урахуванням постійних бравих реляцій російських чиновників про "успіхи" горезвісної програми імпортозаміщення, а також напередодні щорічного звернення президента РФ Путіна до Федеральних зборів, де він розповідав про економічні успіхи Росії і як "скоро" народ у РФ заживе в розкошах.

Водночас деякі російські інтернет-ресурси вийшли з твердженнями, що прохання РЗ до уряду, м'яко кажучи, навіть не скидається на ідіотизм і зраду, мовляв, набагато краще замість того, щоб платити гроші Україні, завантажити потужності "Луганськтепловозу" на території, контрольованій "ЛНР".

Але тут варто зазначити, що завдяки "успішній" економічній політиці російських окупантів та їхніх поплічників в ОРДЛО зі знищення промислових підприємств регіону, зокрема "Луганськтепловозу", останній вже ніхто жодними замовленнями не завантажить. Тому що там уже все вивезено, порізано і вкрадено.

Тож санкції в дії, а міф про "відбулося імпортозаміщення у РФ" продовжує жити хіба що у світі російської пропаганди, тоді як у реальності в Росії відбувається деградація промисловості. Не кажучи вже про окуповані росіянами території Донбасу".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...