У РФ розповіли, чому Путін не піде на ізоляцію Росії

​Існує три причини, за якими президент РФ Володимир Путін не стане на шлях ізоляції Росії.

Свою думку висловила в інтерв'ю ЗМІ російський публіцист Лілія Шевцова.

За її словами, російська система в числі факторів своєї легітимації розглядає принцип гри на міжнародному полі - без цього вона не може існувати.

"Велика держава - це гра на міжнародній сцені. Велика держава може існувати тільки за рахунок інтеграції Росії у великий світ і гри з великими хлопчиками. Без такої гри РФ не може бути державою. Вона втрачає найважливіший фактор виживання, якщо ізолюється", - вважає Шевцова .

"По-друге, російська політична еліта після падіння Радянського Союзу виживає за рахунок перетворення в клас рантьє. Вона живе вахтовим методом: заробляє гроші тут, в Росії, вивозить їх туди, створює Лондонград, вчить дітей там, тримає сім'ї там, відпочиває в Куршевелі. Відбулася небачена політична інтеграція російського політичного класу та бізнесу в західне суспільство. Тому просто так відмовитися і жити в ізоляції російська еліта не готова", - зазначила публіцист.

Третя причина - в тому, що російська економіка не може існувати без фінансових, економічних і технологічних ресурсів Заходу.

"У XX столітті Сталін ніколи б не зробив атомну бомбу без крадіжки західної інформації. Після Другої світової війни Радянський Союз ніколи б не відновив економіку, якби не вивіз все німецькі заводи на територію СРСР. І вони досі працюють! Нарешті, російський бюджет не може фінансувати себе і свої витрати без пошуку джерел фінансування на Заході", - вважає Шевцова.

Опублікував: Михайло Векленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін не пробачить свого "маршала перемоги"? Кар'єра Шойгу стрімко завертає від ближнього боярина та кандидата в спадкоємці престолу до відставного шамана

четвер, 9 травень 2024, 9:14

Арешт Тимура Іванова, заступника міністра оборони РФ - це серйозне потрясіння для всього оточення Сергія Шойгу. Та й сам Кожугетович навряд чи тепер може розраховувати на місце в новому уряді, який Путін має представити найближчим часом. За даними Tele...

Гори російських трупів: Захисники Роботиного на Запоріжжі показали, як окупанти начебто взяли ключовий український плацдарм на Мелітопольському напрямку (відео 16+)

четвер, 9 травень 2024, 8:30

Загарбники неодноразово брали на словах це селище, котре селить окупантам як кістка в горлянці посеред ключової смуги "лінії Суровікіна". Воїн 118-ї механізованої бригади ЗСУ показує трупи російських солдатів в одному з будинків поблизу школи у селі Ро...