Швеція може вжити заходів проти Facebook

У Швеції вирішили боротися з неправдивими новинами: країна може вжити заходів проти Facebook, якщо соцмережа не боротиметься з фейками.

Про це заявила міністр культури і демократії Аліса Кюхнке Бах в інтерв’ю Expressen. За словами міністра, вона планує запросити представників Facebook в Швецію, щоб обговорити недавні дебати через низку звинувачень, що соцмережа надає користувачам можливість використовувати платформу для обміну фейковими новинами і не робить нічого, щоб цьому перешкоджати.

"Facebook, безсумнівно, несе величезну відповідальність за свій продукт і свою платформу. Він несе відповідальність за всі фантастичні можливості, які він дає, але також і за ненависть і брехню, які поширюються там", - сказала вона.

Спори про якість новин, які циркулюють в інтернеті і соціальних мережах, виникли в ході американської виборчої кампанії, але вони мають більш широкий вплив, наприклад у Швеції, де нещодавно поширювалися фейкові новини щодо заборони в країні різдвяних вогнів з релігійних причин.

"Я бачу, що на політичному рівні, на рівні міністрів- ідуть більш інтенсивні дебати щодо цих питань. Багато хто вважає, що соціальні мережі виходять за межу, але ми хочемо, щоб процес зміни був добровільним. Якщо цього не станеться, багато урядів і міністрів північних країн готові зробити наступний крок", - сказала міністр.

Засновник Facebook Марк Цукерберг минулого місяця повідомив, що він та його команда працюють над стратегією, яка запобігатиме поширенню дезінформації.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...