У скреп чергова невдача: російський космічний корабель зазнав аварії

Уламки космічної вантажівки впали десь у республіці Тува.

Вантажний корабель "Прогрес" було втрачено на висоті 190 кілометрів над безлюдній гористій територією в Туві, більшість фрагментів згоріли в атмосфері.

=Про це повідомила прес-служба Роскосмосу, передає Хроніка.інфо з посиланням на РІА Новини.

Відзначається, що втрата "Прогресу» не позначиться на нормальному функціонуванні систем Міжнародної космічної станції і життєдіяльності її екіпажу. Державна комісія проводить аналіз ситуації, що склалася.

Як розповіло джерело в галузі, схожа аварія з ракетою-носієм, яка призвела до падіння вантажівки "Прогрес М-12М", сталася 24 серпня 2011 року під час роботи третьої ступені.

Тоді комісія прийшла до висновку, що причиною аварійного вимкнення двигуна стало зменшення витрати пального в газогенераторі через засмічення тракту його подачі. Виявлений виробничий дефект визнали випадковим.
Ракета-носій "Союз-У" з вантажівкою нової серії "Прогрес МС-04" стартувала з Байконура до Міжнародної космічної станції сьогодні, о 17.52 мск. Корабель повинен був доставити на МКС близько 2,5 тонни вантажів, в тому числі паливо, воду і системи дозаправки. За даними Роскосмосу, при запуску "Прогресу" з 383 секунди польоту пропала телеметрія.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...