У США перебувають більше сотні агентів Кремля: Екс-шпигун СРСР зробив важливу заяву

Російська розвідка ослаблена, а її співробітники, сьогодні, фактично без діла.

Екс-резидент розвідки СРСР Олег Калугін. Фото: radiosvoboda.org

Екс-резидент розвідки СРСР у Вашингтоні Олег Калугін заявив, що за радянських часів в США було близько 300 прихованих агентів Кремля, а зараз - більше ста, і що вислані російські дипломати - просто "помічники", повідомляють Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Оголосили персонами нон грата людей, які співпрацювали з органами держбезпеки. Вони не обов'язково були співробітниками - офіцерами. Вони просто допомагали," агентура ". Таких людей взагалі за кордоном завжди було багато ... Для Росії це велика справа - втрата репутації, я вже не кажу про стороні чисто робочої: співробітники розвідки сьогодні фактично без діла залишаються і розвідка ослаблена, безсумнівно", - сказав він.

Є ще й "приховані агенти", які не працюють під "дипкришою", говорить Калугін.

"Багато розвідників працюють за іншою легендою - ось я, наприклад, працював журналістом", - сказав він.

Калугін попереджає: після переобрання Путіна екс-співробітники КДБ можуть повернутися "до старих методів", і цього на Заході ще не зрозуміли. "Допущена серйозна помилка в оцінці нинішнього російського керівництва. Воно відчуває себе набагато сміливіше в прийнятті рішень, які рік тому здавалися надмірними", - вважає він.

Екс-шпигун вважає, що світова реакція на отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля в Англії виявилася настільки жорсткою і одностайною, що в Кремлі, "отримавши по руках", на загострення в Україні тепер не зважаться.

Калугін - колишній топ-керівник підрозділів КДБ, в 1990-му виступив з викривальними заявами про діяльність відомства. З 1995 року живе в США, з 2003-го - американець. Написав книгу "Перше головне управління. Мої 32 роки в розвідці і шпигунстві проти Заходу". КДБ назвав його наклепником, а в РФ екс-шпигуна засудили за держзраду. Путін назвав його "зрадником".

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....