У Transparency International назвали найкорумпованіші відомства в Україні

ДФС і митниця є найбільш корумпованими відомствами в Україні, а НАЗК не виконує жодну свою функцію хоча б наполовину.

Ярослав Юрчишин

Про це заявив виконавчий директор Transparency International в Україні Ярослав Юрчишин, передають Патріоти України з посиланням на "Українські новини".

Юрчишин вважає, що ДФС корумповане через величезний вплив на бізнес. Також на рівень корупції серйозно впливають суди. ДАІ, найбільш корумпована структура в 2013 році, давно перестала бути такою. Решта лідерів корупції в країні - це сфера охорони здоров'я та освіта.

Також Юрчишин зазначив, що НАЗК здійснює лише номінальний контроль фінансів партій, але нічим істотним похвалитися не може. Агентство не створило навіть електронну базу даних, куди б партії вносили інформацію, через що їм доводиться робити всі перевірки вручну.

За його словами, в НАЗК є кілька кабінетів, завалених архівами звітів політичних партій з порожніми сторінками. Сама комісія з перевірки повністю контролюється владою, яка може призначати будь-яку потрібну їй людину.

"Влада не змогла публічно заявити про те, що цей склад агентства - помилка, вони не професіонали і занадто політизовані. Замість цього, почалася зміна членів НАЗК. Перш за все, через неможливість впливати на процеси, пішов Руслан Рябошапка. Потім витіснили Руслана Радецького. Зараз вже є кулуарна інформація про те, що незадоволені главою Наталією Корчак і її мінятимуть", - заявив Юрчишин.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...