У це неможливо повірити: Росія – найбільший партнер України у військовій сфері за 2016 рік

Результати щорічного дослідження авторитетної міжнародної установи – Стокгольмського інституту дослідження проблем миру (інфографіка)

Росія – найбільший партнер України у військовій сфері, про це свідчить дослідження, яке щорічно проводить авторитетна міжнародна установа – Стокгольмський інститут дослідження проблем миру (SIPRI), передає Главком, інформують Патріоти України. Так, минулого року, згідно з дослідженням, Україна експортувала до РФ продукції військового призначення на $169 млн. Саме росіяни в 2016-му стали найбільшими покупцями товарів української "оборонки". Стільки грошей Україна не отримує навіть від Таїланду – єдиного покупця сучасних вітчизняних танків "Оплот", що входять до переліку найкращих танків у світі.

Загалом за рік поставки до Росії зросли на 72%. Понад те, вони виявилися вищими, ніж за часів президентства Віктора Януковича. Звіт SIPRI свідчить про те, що найбільшим партнером росіян в Україні сьогодні є "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва. Компанія запорізького бізнесмена, колишнього регіонала, а нині народного депутата від "Волі народу", виконує контракт на постачання двигунів АІ-222. Українські авіаційні мотори встановлюються на Як-130 – російські легкі штурмові літаки, на яких навчають військових льотчиків, у тому числі вражати наземні цілі. Тобто українське підприємство допомагає ворогу готуватися до війни. Контракт "Мотор Січі" з російським авіабудівним заводом "Сокіл", який збирає "Яки", передбачає поставку 218 двигунів (за даними SIPRI). Раніше УНІАН повідомляв, що українська компанія "Мотор Січ" може взяти участь у російсько-китайському проекті важкого вертольота AHL і надати для нової машини турбовальні двигуни АІ-136Т.


Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Снайпери ССО показали ліквідацію групи окупантів на Авдіївському напрямку (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:00

Снайпери 3-го окремого полку ССО під час спостереження на Авдіївському напрямку зафіксували переміщення російських військових та відкрили по них вогонь, всіх окупантів знищено. Про це повідомляє ССО. . "Ми забезпечуємо прикриття підрозділів, знищуємо ...

Ті, що покликані зламати порочне коло України: BIHUS Info показали "зашквари" кандидатів у судді КСУ (відео)

четвер, 28 березень 2024, 9:17

Як зазначають журналісти, серед претендентів на посаду судді Конституційного суду були люди, які не декларували майно, відвідували РФ після 2014 року, купували автівки в Україні за іноземну валюту, а також були викриті на плагіаті, бійках і керуванні а...