"У церквах Московського патріархату свічки дорожчі за хліб": Прихожани в шоці від розцінок на віру (фото)

Українці скаржаться через надмірну націнку на ритуальні предмети.

Фото: youtube.com.У мережі обурилися вартістю свічок в одному з храмів Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) в Києві. Відповідне фото з розцінками опубліковано на сторінці "Киев Лайф" в соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

"В церквах Московського патріархату свічки дорожчі за хліб. Мабуть, у них або віск прив'язаний до долара, або не можна економити на Богу", - зазначили в публікації.Користувачі мережі також прокоментували ситуацію:

"Мене завжди коробило, коли в церкві висять прейскуранти на все, це що -крамниця або Божий Храм? А автомобілі, на яких їздять служителі культу? Про яку віру можна говорити? Подивіться на намісника Києво-Печерської лаври, він веде себе так, що начебто він ...немає слів. Старці давно говорили: церкви набудують, але благодаті в них не буде. А на свята приїжджають на дорогих автомобілях не помолитися Богові, а показати своє наближення до батюшки (ніби він святий), і позмагатися, чия машина крутіша, соромно дивитися".

"Нещодавно була в Греції. Там у храмах свічки лежать доступно, кожен може взяти і, якщо є можливість, залишити гроші, скільки людина може".

"Церква це давно вже бізнес...високоліквідний, причому конкуренція крутіше, ніж в банківській сфері. А нових або принижують, або ліквідують".

"Ви зайдіть в УПЦ - те ж саме, - це вже не церква, а бізнес-лавочка. Вірити треба, але ходити не варто. Посередників між Богом і народом багато стало".

"Люди, ну ви дивні...ви бачили на якихось джипах ці "святі отці" катаються...а бензин нині дорогий і ці джипи потрібно заправляти... Тому, "купи свічку", і "подай на храм", зрозуміло, куди йдуть ці гроші...Кадило крутиться-лавеха каламутиться".

"Всі ці продажні попи вже давно відійшли від Бога. Нема чого туди ходити".



Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 3 травня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:05

Ще один випуск огляду ситуації в зоні бойових дій. Також приділив наприкінці увагу питанню формування групи військ "Північ" та її загрози Харкову. Особливо хочу звернути вашу увагу на те, що завтра хочу записати відео у форматі відповідей на ваші пит...