Угорщина не зможе заблокувати зближення України з НАТО - Олена Зеркаль (відео)

Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль вважає, що Україна не може задовольнити інтереси угорської спільноти.

Угорщина не зможе заблокувати зближення України з Організацією Північноатлантичного договору (НАТО). Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль вважає, що Україна втратила занадто багато часу, не вирішуючи мовне питання, так що тепер без кризи не обійдеться, однак цей шлях пройшли багато країн, повідомляють Патріоти України з посиланням на відеоінтерв'ю "5 каналу" на YouTube.

"Знаєте, це ніяк не впливає на наше домашнє завдання. Якщо ми будемо виконувати своє домашнє завдання з реформування армії, реформування сектора безпеки, по іншим секторам, передбаченим щорічними планами в рамках співпраці з НАТО, то ніяка Угорщина не зможе заблокувати цей рух", - заявила Зеркаль в ефірі "5 каналу".

При цьому дипломат підкреслила, що в Україні є своя повістка дня про те, куди країна має намір рухатися.

"Ми розуміємо, чого ми хочемо досягти. Звичайно, задовольнити інтереси і позиції, які висуваються угорським співтовариством, ми не можемо. У нас є інтереси з розвитку держави, і розвиток держави також залежить і від розвитку мови. Кожна держава будується на мові і культурі цієї мови. Це проходили всі країни", - підкреслила заступник глави МЗС.

Угорщина заблокувала засідання комісії Україна-НАТО, яке повинно було відбутися 14 або 15 лютого під час зустрічі міністрів оборони всіх країн-членів Альянсу. Внаслідок чого міністр оборони Степан Полторак відмовився від поїздки в штаб-квартиру НАТО для участі в цьому засіданні.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...

"Ганна Маляр насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян", - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:30

"Колишня заступниця міністра оборони насправді видала те, що думає українська влада про армію, мобілізованих і загалом про українських громадян, які, наче атланти, тримають все на своїх спинах", - пише журналістка Марина Данилюк-Ярмолаєва у своїй колон...