Україна буде у австрійському списку безпечних країн: Що це означає

Влада Австрії має намір внести Україну в список безпечних країн, щоб полегшити процедуру відмови у притулку.

Міністр внутрішніх справ Герберт Кікл (архівне зображення) - (c) REUTERS (ЛЕОНАРД Фегер)

Австрія внесе Україну в список безпечних країн для відмови у притулку. Ініціатором такого рішення став міністр внутрішніх справ Австрії Герберт Кікл, повідомляють Патріоти України.

Він анонсував нове урядове розпорядження про «походження безпечних країнах», – повідомляє видання Die Presse.

Які ще країни, окрім України, увійдуть до цього переліку, Кікл не повідомив.

За словами глави МВС, Україна входить в десятку країн, громадяни яких запитують статус біженця в Австрії.

Відзначається, що підставою для внесення України до списку безпечних країн стали докладні звіти про поточний стан в країні, підготовлені Федеральним відомством з питань біженців та іноземців. Із звіту випливає, що крім підконтрольних угрупованням «ДНР» і «ЛНР» територій, ситуація на території України «в основному спокійна».

Після визнання України країною безпечного походження, влада Австрії зможе висилати охочих отримати статус біженця в прискореному порядку, навіть якщо претендент на статус вирішить оскаржити відмову.

Нагадаємо, головний редактор інтернет-видання «Страна» Ігор Гужва виїхав до Відня і попросив політичного притулку у влади Австрії. Політичний експерт вважає, що Гужва втік в Австрію не через політичне переслідування, а через страх, що йому прийдеться нести відповідальність за вчинені ним кримінальні злочини. В Австрії Гужві, якого ГПУ підозрює у вимаганні грошей, надали право перебування в країні, допоки не буде розглянуто заяву щодо надання політичного притулку.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...