Україна нагородила переможців: Призери Параолімпійських ігор-2018 отримали кругленьку суму

Вперше грошові виплати прирівняли до олімпійських.

Параолімпійці отримали призові. Фото: ЗМІ

Міністерство молоді та спорту України виплатило параолімпійцям призові,повідомляють Патріоти України. Про це на своїй сторінці у Facebook відзвітував профільний міністр Ігор Жданов.

"Міністерство молоді та спорту оперативно виплатило чемпіонам і призерам зимових Паралімпійських ігор-2018 державні винагороди на загальну суму понад 90 мільйонів гривень", – написав урядовець.

Він уточнив, що спортсменам вже перерахували кошти на картки по поверненню в Україну.

Жданов згадав, що це вперше суми призових для українських паралімпійців були прирівняні до призових, які отримують представники олімпійської збірної України.

Таким чином за медалі, здобуті на Паралімпіаді-2018, українські атлети отримали такі призові:

за золоту медаль – 125 тисяч доларів,

за срібло – 80 тисяч доларів,

за бронзу – 55 тисяч доларів.

20 березня паралімпійська збірна України повернулась додому із південнокорейського Пхьончхана. На Паралімпіаді-2018 українці завоювали 22 медалі: 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових. У загальному заліку збірна України посіла 6-те місце.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...