Україна – найродючіша в світі земля і захоплює світовий аграрний ринок. Але чи вистачить їжі нам самим? - блогер

Блогер побачив у аграрних можливостях України цікаву, але не дуже хорошу тенденцію.

Ілюстрація:healthymealchoices.com

"Комусь це може здатися жартом, але це не жарт. В мене є серйозні побоювання." Про це пише блогер Дід Панас на сайті каналу 24, передають Патріоти України, продовжуючи:

Я, на жаль, не розбираюся в економіці аграрного сектору (слухав колись дуже давно два семестри з цього приводу, але, на відміну від супер-пупер експертів з усіх питань світу, не вважаю це підставою висловлювати свою експертну думку), але бачу одну цікаву та, можливо, не таку вже й добру тенденцію.

- Кілька місяців тому Євросоюз збільшив для України квоти на безмитний продаж сільськогосподарських продуктів - по деяких позиціях аж на 50 відсотків. Враховуючи, що а) ці квоти й без розширення були вельми щедрими, більшими, ніж свого часу, ще не перебуваючи членом ЄС, отримала Польща, а також б) окрім безмитного продажу, є ще й регулярний, з митом – це мають бути надсерйозні обсяги експорту українських продуктів до Європи. Це добре – жива валюта та ще й зароблена продажем продукту реального виробництва, а не нафти, газу й інших копалин, як ото в мишебраттів заведено: викопав – продав. Але, повторююсь, обсяги – величезні. В Європі вже кілька років поспіль неврожаї, тому їх зрозуміти можна: зараз Україна – не конкурент їх аграрним країнам, а спаситель в біді.

- Починає діяти "Шовковий шлях" з Китаю через Україну до держав Східної Європи. Китайці повезуть через українську територію всілякі свої вироби європейцям, а українці тим шляхом, судячи з оприлюднених даних, поставлятимуть до Китаю... продукти харчування. Півторамільярдному Китаю. Це теж добре – це справді величезний ринок, валюта й усе таке інше. Китайці ще й за ціни з європейцями конкуруватимуть. Йдемо далі.

- Щойно Петро Порошенко повернувся із Саудівської Аравії, де підписав з тамтешнім стареньким королем угоду про постачання саудівцям... української сільгосппродукції. Теж добра справа: вони хоч і шейхи, а їстоньки теж хочуть – і грошики в них водяться, і ху*ла прищемити можуть нафтовими цінами, заради партнера, який їх годує (бо з роїсі вони дулю продуктову отримають – хіба що кормову пшеницю, всього іншого в роїсян в самих катма).

АЛЕ! Я розумію, що Україна – це найродючіша в цілому світі земля. Я розумію, що в Україні, як той казав, посій зернятко – збереш горнятко. Та чи не перенапружиться Україна, доправляючи цілому світові свої продукти, все більш та більш? А самим що їсти? Чи вистачить при таких темпах?

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Немає механізмів повернути українців із-за кордону, кожна країна буде захищати свої інтереси - Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:53

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що Варшава може допомогти повернути чоловіків призовного віку в Україну, про це ж обіцяли подумати і в Литві. Проте в Німеччині заявили, що чоловіки можуть залишаться в країні навіть з недійсним па...

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...