Україна намагається стати гравцем на політичній карті світу. Але поки ми беремо гроші в борг, рішення за нас приймаються у Вашингтоні, Брюсселі чи Москві, - Мочанов

На думку волонтера і телеведучого, у внутрішній політиці країни повинні бути принципи, а у зовнішній - інтереси, але в Україні поки що все навпаки.

Олексій Мочанов. Фото:YouTube

Україні поки не вдалося стати самостійним гравцем на політичній карті світу. Таку думку виданню Гордон висловив блогер і телеведучий Олексій Мочанов, коментуючи святкування 26-річчя незалежності України, передають Патріоти України.

"Брати участь в параді нашим військовим подобається. Я жодного разу не зустрічав військовослужбовців, які говорили б, що їх змусили йти на парад. Це хороша мотиваційна демонстрація колективізму і єдності. Я однозначно не на боці тих, хто ниє з приводу проведення параду. Мух потрібно відокремлювати від котлет. Навіть у 2014 році: Іловайськ - це одне, парад - зовсім інше.

Поки від нас мало що залежить, але Україна намагається стати гравцем на політичній карті світу. Правда, поки це не дуже добре виходить. на жаль, досі рішення за нас приймаються у Вашингтоні, Брюсселі чи Москві, але не в Києві. Так буде і далі, поки ми беремо гроші в борг", - зазначив Мочанов.

За його словами, однією з основних проблем країни є низький рівень освіти.

"Для досягнення успіху повинна бути воля, віра і освіта. У нас дві з трьох цих умов не працюють. Ми поки дуже слабо працюємо над освітою. Адже освічених людей не вийде розвести парою асфальтованих тротуарів перед виборами. Треба вчитися і робити висновки. У чомусь ситуація змінилася на гірше, десь є надії на краще. Взагалі все просто: у внутрішній політиці повинні бути принципи, а у зовнішній - інтереси.

А у нас поки що навпаки. Всі хочуть потриматися за штурвал, а ось лазити по щоглах і займатися вітрилами корабля бажаючих практично немає", - підкреслив співрозмовник.

Він вважає, що соціальні мережі замінили українцям ЗМІ.

"У нас Facebook перетворився на єдиний засіб масової інформації. Кожен політик вважає належним мати свою сторінку і щось там писати. ЗМІ відсутні, критика не вітається, програми "Шустер LIVE" немає, якщо чужа точка зору відрізняється від твоєї - це відразу сприймається в багнети.

Люди виходили на Майдан за західні демократичні цінності. А це значить, що всі мають право висловити те, що думають. Кожен вважає, що його місце на Банковій. Експерти в Facebook - це набір у@банів, які не служили в армії з плоскостопістю і зором мінус 18.

Всі вони знають, як водити полки. Але, на жаль, наша армія не дає можливості пройти курс підготовки, щоб люди могли грамотно оцінювати те, що відбувається на фронті", - резюмував Мочанов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Полковник "вирішує питання": Начальника ТЦК Рівного викрили в любовних пестощах з підлеглими під іконою у робочому кабінеті (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 3:25

Начальник Рівненського ТЦК підполковник Олександр Ярмошевич потрапив до сексуального скандалу. У мережі з'явилося відео, як він на робочому місці цілується з кількома колегами. Пресслужба Рівненського територіального центру комплектування та соціальної...

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...