Серед них - і Україна: Bloomberg назвав держави, яким найбільше загрожує старіння (інфографіка)

На одного пенсіонера в нашій державі припадає троє працівників. Тішить тільки одне - на Росії цей показник ще гірший.

Україна опинилася серед країн із високим індексом старіння за версією Bloomberg, однак обійшла Росію. У світі чисельність працездатного населення скорочується швидше, ніж очікувалося, в результаті чого залишається все менше людей, які можуть підтримати населення похилого віку.

Bloomberg вирахував індекс старіння населення – відношення кількості людей, які працюють, до пенсіонерів.

До десятки із найбільшим індексом старіння увійшли Франція (2,2), Сінгапур (2,2), Мальта (2,3), Шрі-Ланка (2,3), Білорусь (2,3), Японія (2,3), Росія (2,4), Греція (2,5), Таїланд (2,6) та Болгарія (2,6).

Показники України трохи вищі за вказані вищі країни – в нашій державі, за даними агенції, на пенсіонера припадає 3 людини, які працюють. Індекс старіння Bloomberg демонструє залежність, засновану на статутному пенсійному віці кожної країни. До розрахунків брали пенсійний вік у 178 країнах.

"Демографічні показники не можна ігнорувати, але є рішення. Ці рішення мають бути культурним, політичним, економічним. Там немає чарівної відповіді. Реальність така, що у Китаї стан справ буде інакшим, ніж в Італії", - сказала Сюзан Канкель, директор геронтологічного центру при Університеті Маямі в Оксфорді.

У Китаї індекс старіння дорівнює 3,5, в США - 4,4, в Нігерії - 4,8, в Венесуелі - 5,1. Найкраща ситуація складається в Уганді, - там 9 людей із роботою на одного пенсіонера. Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що нібито в Україні планують підвищити пенсійний вік. Це нібито передбачено в проекті оновленого меморандуму про співпрацю з МВФ. В уряді заперечують, що погодилися на підвищення пенсійного віку. Так, міністр соціальної політики Андрій Рева заявив що не розуміє, чому Міжнародний валютний фонд наполягає на змінах.


Джерело

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На Херсонщині для окупантів настало справжнє пекло: До Криму прибула велика "партія" 200-з та 300-х російських загарбників

четвер, 9 травень 2024, 3:25

Українські вояки посилюють вогневий вплив на загарбників. Нові поставки артилерійських снарядів та ракет від союзників вже дають про себе взнаки. У тимчасово окупованому Джанкої (Крим) фіксується прибуття великої кількості поранених та ліквідованих оку...

В Росії настали омріяні сталінські часи: Друзів Гіркіна звинувачують у роботі на ЗСУ, - Казанський

четвер, 9 травень 2024, 0:30

"Z-патріоти шоковані й обурені - російське ФСБ звинувачує друзів Стрєлкова-Гіркіна у роботі на Україну. Кілька чоловік були затримані на Тульщині. Поки Стрєлков сидить у тюрмі за те, що надто сильно любив вітчизну і воював у її війні проти України, йог...