"Україна все ще живе в межах СССР", - блогер про туристичні смаки українців

Найбільший рух туристів між, вибачайте, "союзними країнами".

Держстат порахував, скільки іноземців перетнуло кордон України у 2015. Ця статистика нагадує, що Україна все ще живе в межах СРСР і рух відбувається здебільшого між союзними, вибачте, країнами. Всього 12 мільйонів відвідувачів, з них, приміром, 4,4 мільйони молдаван, хоча в Молдові населення менше. Решта - це здебільшого росіяни, білоруси, казахи і інші наші близькі тюремні "родичі". Ну і звісно ті, хто стоять на кордоні в чергах, щоб провезти сигарети і вудку: поляки, румуни, словаки, угорці і наші з їх паспортами.

Натомість Україна зберігає візовий режим для досить розвинених країн, громадяни яких не подорожують до України практично взагалі і кількість віз, які видають консульства цих країн часто менше, ніж одна за добу, тобто собівартість утримання консульських установ більша, аніж якийсь примарний прибуток від оформлення віз.

Приклади (усі дані - ДержСтат):

- Сінгапур - 240 осіб за цілий рік! При цьому Сінгапур за рік приймає стільки ж туристів, як вся Україна - 12 мільйонів. Одне місто, де 50 років тому болото було, а зараз можна зробити електронну візу в інтернеті, яка навіть не ставиться в паспорт, видається вам штрихкодом як чек. І це одне з найбезпечніших міст світу, якщо ви раптом думали, що візи - це безпека.

- Малайзія: 231 особа за цілий рік в'їхала на територію України. Країна вчетверо заможніша, яка вже 5 років як відмінила візи для України.

- 419 осіб приїхало з 250-мільйонної Індонезії, яка ще на початку цього року відмінила візи для українців.

- 318 осіб з Тайваню, якого ми теж боїмося страшно. Це єдина з перелічених країн, куди нам треба отримувати заздалегідь візу.

- 321 особа з Таїланду, який приймає в рік 24 мільйона туристів і це реальні туристи, а не ті, хто возять сігарєти. Для українців в Таїланд потрапити дуже просто - на кордоні видають візу. Навіть є прямі майже щоденні перельоти.

- 230 осіб з Шрі Ланки, де українець має безкоштовний транзит або робить візу на кордоні за 3 хвилини.
Зате більше мільйона росіян в роки війни без віз. Це Україна і її обдумана і обґрунтована міжнародна політика.

Джерело: Богдан ЛОГВИНЕНКО

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Допомогу США зупинять. РФ атакує Польщу. Снєгирьов: буде операція на кордоні, - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 7:15

Російські спецслужби будуть намагатися використати ультраправі партії Польщі й Румунії, щоб заблокувати ділянки українського кордону і тим самим перешкодити передачі допомоги Україні від США. Агенти Кремля вже давно діють в сусідніх країнах. Більш того...

Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

субота, 27 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного...