Українська армія отримає унікальну систему стеження за безпілотниками

Науковці представили нову систему екстреної евакуації поранених «Каспер» і експериментальну відеосистему виявлення і спостереження за безпілотними літальними апаратами «Саурон».

Фото: fainamama.ho.ua.

У Військовому інституті телекомунікацій та інформатизації представили нову систему екстреної евакуації поранених «Каспер» і експериментальну відеосистему виявлення і спостереження за безпілотними літальними апаратами «Саурон», передають Патріоти України з посиланням на inforesist.org.

Систему «Каспер» розробили фахівці Наукового центру зв'язку інституту. Вона - повністю українська і має спеціальне програмне забезпечення. Складається «Каспер» зі спеціальних маячків, які сигналами через супутник вказують координати пораненого.
Експериментальна відеосистема виявлення і спостереження за безпілотниками «Саурон» забезпечує отримання, обробку та передачу відеоінформації про безпілотник в режимі реального часу і може дистанційно керувати відеосенсор по радіоканалу.
З роботою нових систем ознайомилися учасники триденного семінару, який проходив на базі Військового інституту телекомунікацій та інформатизації. Вони обговорили і проаналізували результати і досвід застосування техніки зв'язку, що надійшла в підрозділи української армії протягом останніх трьох років і використовується в зоні бойових дій на Донбасі.
«Сьогодні системи зв'язку і автоматизовані системи управління ЗСУ відповідають стандартам НАТО. Вони дозволили оперативно і безперервно здійснювати управління військами. Розвиток, подальше вдосконалення, переозброєння новітніми цифровими засобами зв'язку триває. Ми прагнемо досягти повної сумісності з країнами Альянсу », - зазначив генерал-майор Володимир Рапко.
Опублікував: Олександр Смаглюк
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...