Українська поліція більш тісно співпрацюватиме з поліцією ЄС

Аваков уклав договір про співпрацю МВС з Європолом

Арсен Аваков, який є керівником українських правоохоронних органів, 14 грудня о середу підписав документ, який передбачає співробітництво між Міністерством внутрішніх справ України та Європолом, про що повідомили у відділі зі зв'язків з громадськістю МВС.

Як інформують ЗМІ, на відміну від Інтерполу, який здійснює спільні операції з поліцією, Європол - це правоохоронний орган Європейського Союзу, який здійснює боротьбу з тероризмом, а також тяжкими злочинами в країнах світу. У відомстві відзначається, що після підписання договору про співпрацю, поліція України братиме участь в спільних операціях з правоохоронцями Європи, встановлювати місце розташування бандитів, а також займатися обміном інформації оперативного характеру.

Примітно, що Національну поліцію України призначено контактним органом Європолу. Також варто відзначити і те, що європейські партнери нададуть і встановлять спеціальне програмне забезпечення, яке буде гарантувати високий захист лінії зв'язку і служити для оперативного обміну інформацією. Відомо, що на даний момент з Європолом працює чимало правоохоронних органів країн світу. В їх число входять: Молдова, Албанія, Ісландія, Македонія, Австралія, Сполучені Штати Америки, Монако, Канада, Норвегія, Швейцарія. А також у співпраці з відомством є ще дві міжнародні організації: Інтерпол і Євроюст.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...