Українські аграрії б'ють рекорди: На зовнішні ринки поставлено продукції на суму $10,4 мільярди

За прогнозами фахівців, у 2016 - 2017 маркетинговому році експорт зерна може збільшитись та скласти 41,6 млн тонн.

У 2015 - 2016 маркетинговому році Україна встановила рекорд у експорті зернових культур на зовнішні ринки. Як повідомляє прес-служба Мінагрополітики, вперше за роки незалежності було експортовано понад 39 млн тонн зерна, що на 13% більше, ніж у попередній сезон.

"Минулий рік багато в чому встановив нам планку. Так, наприклад, ми зібрали рекордний урожай, рекордну кількість зерна відправили на експорт. Це нові виклики і нові горизонти. Головне - нам є куди рости", - зазначив міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий.

За прогнозами фахівців, у 2016 - 2017 маркетинговому році експорт зерна може скласти 41,6 млн тонн.

В цілому, за даними Держстату, за підсумками 9 місяців 2016 року українськими експортерами було поставлено на зовнішні ринки аграрної продукції на суму $10,4 млрд, що склало 40,2% від всього експорту держави.

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...