Українські куроводи завойовують ЄС: Латвійські виробники яєць занепокоєні конкурентами з берегів Дніпра

Українські інвестори планують відкрити птахофабрику у місті Валка.

Ілюстрація. Фото: ЗМІ

Птахівницькі підприємства Латвії побоюються, що за планами українських інвесторів відкрити птахофабрику у місті Валка насправді ховається бажання продавати продукцію, яка виробляється за нижчими стандартами, ніж в ЄС, повідомляють Патріоти України з посиланням на Neatkarīgā.

В даний час на ринку яєць в Латвії спостерігається велика конкуренція - поряд з місцевими яйцями на прилавках магазинів можна знайти яйця з Естонії, Литви, Польщі, Фінляндії.

Член правління птахофабрики Balticovo Томс Аушкапс каже, що конкуренція відчувається практично з боку всіх найближчих сусідів, крім Росії. "Варто зазначити, що українські виробники яєць єдині, хто пропонує споживачам Латвії продукцію з-за меж ЄС, яка не була визнана як така, що виготовлена за європейськими вимогами" - зазначив він.

За словами члена правління Асоціації виробників яєць Латвії Солвіти Гулби, конкуренція на ринку яєць спостерігається не лише в Латвії, а й в усій Європі. "В останні два роки великі українські виробники яєць, чия продукція виготовлена відповідно до вимог ЄС, підсилюють конкуренцію" - сказала вона.

Українське підприємство OvoStar хоче побудувати фабрику у Валці, що дасть не менше 160 робочих місць. Інвестиції в проект оцінюються в 50 млн. євро, плановані податкові надходження до держбюджету будуть досягати майже 2,5 мільйона.

Варто зазначити, що Латвія виробляє у два рази більше яєць, ніж споживає. За даними Центрального статистичного управління, у 2017 році в Латвії було вироблено 800 млн. яєць, тобто в середньому 2,2 млн. в день, що на 6,7% більше, ніж роком раніше.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....