Українські зрадофіли дістали "стусана" від поляків: У центрі Варшави буде сквер імені Стуса

У Варшаві, у самому центрі столиці Польщі з'явиться сквер імені Василя Стуса.

Рада міста Варшави проголосувала за надання імені Василя Стуса скверу в центрі столиці Польщі.

Сквер, названий іменем відомого українського поета, знаходиться на перехресті алеї Незалежності та вулиці Стефана Баторія. Своє рішення Рада міста обґрунтовує тим, що Василь Стус був "українським поетом і опозиційним діячем", а також "полонофілом та речником польсько-українського поєднання".

Відтак, ухвалу Ради тепер має виконати мер Варшави Ганна Ґронкевич-Вальц. Рішення набуде чинності через 14 днів після його публікації в офіційному урядовому виданні Мазовєцького воєводства.

Видання відзначає, що поблизу майбутнього скверу Василя Стуса знаходиться Національна бібліотека Польщі та найбільший економічний університет країни – Головна торговельна школа (SGH).

"Перейменування скверу коштуватиме Варшаві 8650 злотих (2 тисячі євро), більшість суми – це ціна виготовлення та установки таблиць з назвою скверу", – відзначає Prostir

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд "турбуючих" напрямків: Суми, Харьків... - Костянтин Машовець

понеділок, 6 травень 2024, 4:15

1. На даний момент, діюче на цьому напрямку угрупування військ противника (УВ) "Север" продовжує процес свого оперативного розгортання (він ще не завершенний). . Але, загалом, багатьох це турбує. Особливо, у контексті, так званого, "великого літнього ...