Український лікар-анестезіолог Валерій Прийма був вбитий у Замбії 7 років тому (відео)

Родина сподівається, що вбивцю покарали


Сім років тому в Замбії вбили провідного українського лікаря Валерія Прийму, розповідає 24 Канал, інформуютьПатріоти України.

До того, як покинути Україну, Валерій Прийма був анестезіологом у Києві. Працював над запуском апарату штучної нирки. У 2004 році отримав вигідну фінансову пропозицію і полетів рятувати життя в Замбію.

У 2010 році у Валерія завершувався контракт і вже навесні він мав летіти в Україну. Та за місяць до запланованої поїздки лікаря вбили. Сталося це в його оселі за загадкових обставин. На батьківщину його тіло повернув колега.

Після похорону родина звернулась до МЗС з запитами, аби міністерство з’ясувало обставини смерті чоловіка. Та першою ж перепоною стала відсутність в Замбії українського консульства. Ця країна не підписувала майже ніяких міжнародних правозахисних документів.

У разі порушення кримінальної справи у зв’язку зі смертю особи, консул забезпечує контроль за ходом розслідування та про його результати інформує МЗС, яке, у свою чергу, доводить відповідну інформацію до зацікавлених осіб, – прокоментували у прес-службі МЗС України.

В Африці у Валерія Прийми було відкрито два рахунки, один в місцевому банку, а інший – в міжнародному. Яка сума там зберігалась, родині не відомо.

Правозахисники підтверджують, що в цьому випадку Міністерство закордонних справ не може позиватись до суду і представляти інтереси постраждалої родини. Юристи порадили родичам самим летіти в Африку і добиватись правди.

Поїздка на інший континент, послуги адвоката і позов до суду може коштувати десятки тисяч доларів. Родина не має таких заощаджень. Віри у повернення зароблених чоловіком грошей також немає. Сподіваються на одне, що вбивцю Валерія Прийми все ж таки покарали.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Замах на Зеленського: Генерал Маломуж припустив, де ще можуть ховатися російські агенти

вівторок, 7 травень 2024, 23:19

Росія намагається активно вербувати осіб, які наближені до вищих посадових осіб України. Про це в ефірі "Київ 24" заявив генерал армії у відставці, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж, коментуючи викриття ворожої ...

Кіберфахівці ГУР вивели з ладу російські онлайн-сервіси 1С – джерело

вівторок, 7 травень 2024, 22:53

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони України 7 травня вивели з ладу російські онлайн-сервіси компанії 1С. Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на джерела у спецслужбі, передають Патріоти України. 1С спеціалізується на розробленні...