Українці створили розумні лічильники для економії електроенергії

Це вже не перший український проект у цій сфері.

Українці Олексій Жоголєв і Володимир Павлов створили розумні лічильники smart-MAC, які допомагають скоротити витрату електроенергії від 5% до 30%, повідомляють Патріоти України з посиланням на liga.net.

Це не перший подібний проект. Уже кілька років в світі розвивається український стартап Ecois.me, який також допомагає економити електрику.

Однак команда smart-MAC каже, що аналогів їх продукту - немає. "У світі багато лічильників, які надають якісь дані. Але питання в тому, як агрегувати, архівувати і аналізувати ці дані. Вивести їх хоча б в один графік або занадто багато, або ж це рішення промислового рівня, які не підходять простим людям. Одна справа, збирати інформацію в масштабах заводу, інша справа; побачити в хвилинах, скільки ресурсів споживає квартира, будинок або невелике кафе", - кажуть розробники.

Вони поставили собі за мету представити дані про споживання комунальних послуг комплексно - за різні періоди часу. Крім електрики пристрою smart-MAC можуть моніторити споживання газу, води і тепла, а також мають відкритий API для інтеграції з розумним будинком.

Свою фішку розробники бачать в ціні, - вона у хлопців на рівні $ 70- $ 150 за пристрій, що в 2-3 рази нижче, ніж у того ж Ecois.me, - і в хмарному сервері і веб-інструменти для аналізу та візуалізації даних, що збираються .

У проекту також є рішення для бізнесу, які допомагають відслідковувати споживання електрики конкретними пристроями, наприклад, кава-машиною. І функція управління електромережею для аварійного вимкнення зовнішнього навантаження, наприклад, в разі забутих електроприладів. Проект отримав поки $ 20 000 інвестицій.

У світі багато лічильників, які надають якісь дані. Але питання в тому, як агрегувати, архівувати і аналізувати ці дані? Вивести ці зібрані дані хоча б в один графік; або дуже складно, або ж це рішення промислового рівня, які для простих людей ніяк не підходять. Одна справа; збирати інформацію в масштабах заводу, інша справа; побачити в хвилинах, скільки ресурсів споживає квартира, будинок або невелике кафе.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....