Українці сидітимуть в темряві, а чиновники набиватимуть кармани грошима від експорту антрациту.

Наші служителі народу вирішили прикинутись добродіями і припинити експорт вугілля з окупованих території України.

Фрагмент указа президента № 37/2017. Фото uainfo.org

Вчора президент своїм указом ввів у дію рішення РНБО № 37/2017 щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці України. Текст цього рішення містить один важливий абзац:

6) забезпечити тимчасово, до повного подолання кризових явищ в енергетиці, припинення експорту з України вугілля кам'яного марки антрацит, повідомляють Патріоти України з посиланням на UA.info.

ВИ МОЖЕТЕ СОБІ ТАКЕ УЯВИТИ?

Замість того, щоб нарощувати запаси антрациту, який не добувається на підконтрольній території України і від якого зі слів влади життєво залежить енергосистема держави, аж до повного колапсу; замість того, щоб з першого дня війни вживати заходів для відмови від поставок вугілля з боку окупанта, уряд виявляється спокійно торгував цим вугіллям - гнав його на експорт!

Обкласти населення здирницьким тарифом на базі ціни Роттердам+ (мотивуючи це необхідністю відмови від вугілля з зони АТО), ешелонами возити антрацит з окупованої території (зрозуміло, що контролю кількості вивезеного там немає), а під шумок продавати цю контрабанду на експорт. Як це назвати, як не злочин?

А тепер з покерфейсом ці люди шантажують нас, погрожуючи, що якщо не вести бізнес з ворогом, у нас в квартирах та лікарнях відключать світло.

Це злочин, до якого причетні перші особи держави. Винні усі, хто про це знав - навіть не лише безпосередні виконавці.

Колись прийдеться відповісти.

Опублікував: Олена Сім
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...