"Українці, ви неймовірні!": Коболєв вражений реакцією громадян на газову кризу

Споживання газу в Україні суттєво зменшилось.

Ілюстрація. Фото: 5 канал

На сторінці у Фейсбук голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв опублікував дані про споживання газу за перші три дні березня, повідомляють Патріоти України.

У період із 1-го до 3 березня на 35% скоротили споживання газу у Кременчуці, на 32% – у Дніпрі, на 24% – у Києві. Водночас у Калуші та Полтаві почали споживати газу на 6% більше, у Чернігові збільшили споживання на 5%.

Таблиця споживання газу. Фото: Фейсбук

Усього українці зменшили споживання газу на 14%. Нагадаємо, що "Укртрансгаз" повідомив, що 1 березня через дії Росії тиск у транзитних магістральних газопроводах на вході в українську газотранспортну систему впав до найменшої позначки цього року – 50,3 кгс/см², хоча транзитним контрактом передбачено дотримання російською стороною тиску на вхідний точці на газовимірювальній станції "Суджа" в діапазоні 60–65 кгс/см².

У межах економії споживання газу в Україні дитсадкам, школам і вузам рекомендували зупинити роботу до 6 березня включно. За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика, зараз є дисбаланс споживання газу – 15–20 млн м³ на добу. Міненерго вважає, що планове газопостачання буде відновлено після 5–6 березня.

НАК "Нафтогаз України" і польська PGNiG підписали контракт про постачання газу до України, а 3 березня Порошенко заявив, що дефіцит газопостачання в Україні ліквідовано.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...

"Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - Сергій Фурса

середа, 24 квітень 2024, 0:15

"І трошки про репресії на мінімалках проти тих, хто за кордоном. Чи може держава мститися своїм громадянам? А виявляється, може", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує: