Українцям порадили, як краще зберігати свої гроші

Але для цього їх спершу треба мати

Найнадійнішого способу зберігання грошей не існує. Тому українці можуть скористатись найпопулярнішими в країні способами: або зберігати кошти вдома, або покласти на депозит, або придбати нерухомість. Про це розповів фахівець в області врегулювання відносин "боржник-кредитор", роботи з заставним та арештованим майном Ігор Криничко, повідомляє "Сегодня", інформують Патріоти України.

За його словами, простіше всього зберігати гроші вдома, хоча це і не найнадійніший варіант.

Так, за даними статистики, в період з січня по серпень 2016 року в Україні сталося 469 пограбувань.

Щодо банків, то експерт рекомендує дотримуватися всього трьох правил при виборі фінустанови, в яку ви збираєтеся покласти гроші на депозит.

  • Необхідно, щоб це був рейтинговий банк. Логічно, що перші позиції завжди займають банки, які не підводять своїх клієнтів. Проте в кризу можуть виникати непередбачені ситуації тому слід дотримуватися ще одного правила.
  • Внесок не повинен бути більше суми, яку гарантує повернути держава. На сьогодні це 200 тисяч гривень.
  • Зберігайте яйця в різних кошиках. Велику суму найкраще розбити на менші частини і розкласти по різних банках.

Крім того, можна придбати нерухомість.

"Середня окупність при оренді нерухомості – 7-9 років. Однак цей спосіб передбачає обов'язкове знання ринку або роботу з фахівцем", - уточнив Криничко.

Як додав експерт, є ще один спосіб, не просто збереження, але й примноження коштів – бізнес. Однак цей варіант підійде лише активним, ризиковим людям з міцними нервами, оскільки в бізнесі ризиків на багато більше, ніж в інших варіантах вкладів грошей.

Також існують й інші способи збереження коштів: гра на фондових та інших ринках, купівля творів мистецтва, дорогоцінного каміння, цінних паперів, участь в інвестиційних фондах тощо.

"Однак в Україні всі ці механізми знаходяться на початковій стадії розвитку, тому не є найнадійнішими", - зазначив Криничко.

Він рекомендує в будь-якому випадку, перед тим як робити який-небудь внесок, звертатися до відповідних фахівців і не забувати, що гроші людям потрібні для комфорту та задоволення, а не для переживань.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...