Українцям запропонували компроміс щодо радянських свят

Голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович пообіцяв врахувати раціональні та розумні пропозиції та конструктивну критику

Тема скасування і перенесення свят радянського часу викликала прогнозований сплеск невдоволення у суспільстві на всіх рівнях.

Проект щодо скасування радянських свят винесено на обговорення, зараз проходить дискусія, заявив історик, голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович в інтерв'ю Лізі.net, повідомляють Патріоти України.

"Ми врахуємо раціональні та розумні пропозиції та конструктивну критику і до початку травня запропонуємо парламенту компромісний виважений проект. Адже йдеться не тільки про звичайні вихідні дні, а про маркери тоталітарної пропаганди, нехай вже не в топонімах, але в нашому розпорядку року", - зазначив він.

В'ятрович розповів, що з цього питання постараються встигнути все зробити в квітні. "Хотів би сподіватися, що вже в 2017-му традиція "дня солідарності трудящих всіх країн" піде в минуле", - заявив глава Інституту національної пам'яті.

Раніше глава Інституту національної пам'яті (ІНП) Володимир В'ятрович опублікував проект нового календаря державних вихідних і святкових днів. Так, Інститут національної пам'яті пропонує відзначати такі державні свята, які є неробочими днями: Шевченківський день – 9 березня; День пам'яті та примирення – 8 травня; День Конституції України – 28 червня, День Незалежності України – 24 серпня; День родини – друга п'ятниця вересня; День захисника України – 14 жовтня.

Крім того, до них додаються три традиційні свята: Новий рік – 1 січня; Різдво Христове – 7 січня; Пасха – один день.

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...