Українців викликають до військкоматів

Ухильникам загрожує як мінімум рік позбавлення волі умовно

В Україні проходить приписна кампанія. Про це в прес-центрі Status Quo повідомив військовий комісар Харківського обласного військкомату Юрій Калгушкін, інформують Патріоти України. За його словами, на приписку викликали 8 тис. 492 людини, за станом на 28 лютого до призовних дільниць з'явилися і приписані 7 тис. 726 чол. (86%).

Як зазначив Калгушкін, з числа приписаних до військової служби визнано придатними 5 тис. 778 чоловік, 553 юнаки визнані непридатними, 12 осіб будуть спрямовані на альтернативну службу. 10 осіб призивати не будуть, так як вони були засуджені.

35 хлопців вирішили піти на контракту службу з 18 років, 91 особа вирішила вступати до військових вишів.

Військовий комісар повідомив, що хоча ще не з`явилися близько 1,5 тис. юнаків, час ще є і очікується, що приписну кампанію пройдуть 98-99% кількості всіх хлопців, які підлягають приписці.

Калгушкін також зазначив, що відкрито сім кримінальних справ стосовно юнаків, які ухилилися від призову на військову службу. Йдеться про тих призовників, які в жовтні-листопаді 2016 року пройшли медкомісію, було винесено рішення призвати їх в певний рід військ, але вони не прибули на відправку у війська. «З моменту отримання військового квитка призовник переходить в розряд військовослужбовців», - повідомив Калгушкін.

Він уточнив, що ухильниками загрожує як мінімум рік позбавлення волі умовно

Опублікував: Світлана Іваненко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Посягнули на скрепу": Регіони Росії масово скасовують паради у "день перемоги" - соцмережі

четвер, 18 квітень 2024, 22:23

"Посягнули на скрепу – регионы России массово отменяют парады в «день победобесия». От проведения военных парадов уже отказались в Белгородской, Брянской, Псковской, Рязанской и Курской областях, а также в оккупированном Крыму. Официальная причина «что...

Росіяни готують наступ на кількох напрямках: Військовий експерт назвав дату "Х"

четвер, 18 квітень 2024, 21:45

Російські окупанти готують новий наступ у 2024 році, проте він проходитиме у другій половині року, після "інавгурації" Путіна. Про це в ефірі "Апостроф TV" заявив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко, передають Па...