«Укроборонпром» розробив «абсолютно нову автомобільну артилерійську установку» на базі танка «Оплот»

Нова розробка — 155-мм гаубиця зразка НАТО дозволить ЗСУ отримати серйозну перевагу

Артилерія продовжує відігравати величезну роль у сучасних конфліктах. Що показали, наприклад, події на південному сході України, де протиборчі сторони активно задіяли в боях артилерійські системи, розроблені ще за радянських часів. Яке озброєння сьогодні має в своєму розпорядженні українська артилерія?


С7 «Піон» — розроблена за радянських часів 203-мм самохідна гармата. 2С7 «Піон» призначений для придушення тилів, знищення особливо важливих об’єктів і засобів ядерного нападу в тактичній глибині на відстані до 47 км.
Гаубиця «Мста-Б» — радянська 152-мм гаубиця призначена для знищення тактичних засобів ядерного нападу, артилерійських і мінометних батарей, танків і інших броньованих засобів, руйнування польових фортифікаційних та інших оборонних споруд, придушення живої сили і вогневих засобів, пунктів управління, засобів протиповітряної і протиракетної оборони.

Гармата-гаубиця Д-20 — радянська 152-мм буксирувана гармата-гаубиця з ручним заряджанням.

Тим часом війна на Донбасі, вважають експерти, показала, що і в України і у російських терористів на озброєнні стоять однакові артилерійські системи. Таким чином, і українські війська, і так зване «ополчення» «ДНР / ЛНР» стріляють на однакову відстань, однаковими боєприпасами. У зв’язку з цим «Укроборонпром» розробив «абсолютно нову автомобільну артилерійську установку» на базі танка «Оплот», яка дозволить українській армії отримує серйозну перевагу під час артилерійських дуелей у війні на Донбасі. Головною особливістю нової зброї стане потужна 155-мм гаубиця виробництва однієї з країн НАТО.

Опублікував: Михайло Векленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...