"Універсальний комплекс": Росія вперше розсекретила нове небезпечне озброєння

Комплекс служить для знищення повітряних, легкоброньованих наземних і надводних цілей, а також живої сили.

Росія розсектретила новий зенітно-ракетний комплекс. Фото: "Обозреватель"

У Росії вперше розсекретили дані про новий зенітно-артилерійський модуль калібру 57 мм, розроблений нижегородською компанією "Буревісник", повідомляють Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

Так, у мережі з'явилося відповідне фото. Крім того, генеральний директор АТ "НПК" Уралвагонзавод "Олександр Потапов анонсував початок випробувань.

Відзначається, що до недавнього часу це був закритий проект. "Деривация-ППО" фізично існувала тільки у вигляді макету на виставковому стенді "Уралвагонзаводу".

За словами творців, комплекс - універсальний. Він служить для знищення повітряних, легкоброньованих наземних і надводних цілей, а також живої сили, в тому числі - прихованою в будівлях або спорудах легкого типу. До складу комплексу входить бойова машина зі скорострільною гарматою високої балістики і підвищеною точністю стрільби. Крім неї, є ще транспортно-завантажувальна і ремонтна машини, а також комплект боєприпасів.

Крім штатних 57-мм снарядів від автоматичної зенітної гармати С-60, осколково-трасуючих ОР-281У і бронебійних БР-281У, у його склад входять нові принципово снаряди - багатофункціональний з дистанційним підривником і керований артилерійський.

Росіяни хваляться, що зенітно-ракетний комплекс здатний працювати в будь-який час доби і в будь-яку погоду. Машина отримує цілевказування як з центрального командного пункту, так і самостійно. Вона здатна виявляти, супроводжувати і вражати цілі.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...