"УПЦ МП активно вербует прихожан в ряды захватчиков ОРДО", - Тимчук

Потенційним кандидатам пропонується кілька варіантів діяльності "на благо церкви і "ДНР".
Вірян закликають "захистити православ'я". Фото: Апостроф.

"По информации ИС, вдоль линии разграничения на Донбассе представители УПЦ МП Донецкой и Мариупольской епархии активизировали мероприятия по привлечению прихожан в ряды незаконных вооруженных формирований российских оккупантов и коллаборантов ОРДО", - пише нардеп Дмитро Тимчук на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"При этом периодически проводятся ненавязчивые "разьяснительные беседы" о "неправомерности действий карателей" – ВС Украины, необходимости защищать "молодую республику" и нависшей угрозе над "русской православной верой", которую хотят искоренить " бандеровцы".

Как правило, для беседы выбираются представители мужского пола призывного возраста и пригодные к воинской службе. В процессе общения устанавливается их отношение к украинской власти и, в случае получения ответа о недовольстве нею и т. д., делаются предложения с финансовым интересом.

При этом, потенциальным кандидатам предлагается несколько вариантов деятельности "на благо церкви и "ДНР". Один из них – непосредственное прохождение службы в рядах НВФ, другой – информационная помощь, а именно предоставление информации о деятельности и перемещении подразделений ВСУ".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...