Втрачена можливість: Дипломат США пояснив, чому в України мало шансів на членство в НАТО

Ключовим моментом у відносинах України і НАТО став 2006 рік, коли міг бути розроблений план вступу в Альянс.

Стівен Пайфер. Фото:Телеграф

На даний момент Україна практично не має шансів стати членом НАТО, але раніше Альянс серйозно розглядав таку можливість. Про це виданню Realist розповів екс-посол США в Україні, директор Інституту Брукінгса з контролю над озброєннями і нерозповсюдженням зброї масового ураження Стівен Пайфер, передають Патріоти України.

"Уявіть, що НАТО вирішила прийняти Україну завтра. Тобто Україна завтра стала членом альянсу. І це означає, що завтра у НАТО війна з Росією. Стаття 5 статуту НАТО передбачає це", - зазначив Пайфер.

Ключовим моментом у відносинах України і НАТО став 2006 рік, коли міг бути розроблений план вступу в Альянс.

"На жаль, можливість була упущена в 2006 році. За оцінками більшості спостерігачів, Україна могла отримати план дій щодо членства в 2006-му. Але, на жаль, в результаті внутрішньої політичної боротьби тодішній прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив, що його уряд і він не хочуть цей план.

А НАТО не буде реалізовувати такий план дій з країною, чий уряд розходиться в думках щодо цього питання", - нагадав дипломат.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...