"Успел позвонить маме попрощаться": Волонтер розповів про смерть українських воїнів на Світлодарській дузі

Військові з позивними "Шайтан", "Еф" і "Cім'янин" загинули під час бою, а не під час тортур бойовиків.

Позивний "Шайтан". Скрін відео

Закінчилася операція з пошуку і повернення загиблих під час бою на Світлодарській дузі бійців 1-го батальйону 54-ї бригади. Волонтери мають у своєму розпорядженні докази того, що військові з позивними "Шайтан", "Еф" і "Cім'янин" загинули під час бою, а не під час тортур бойовиків. Про це повідомив волонтер Василь Будик, передають Патріоти України.

"Сегодня можно уже с уверенностью сказать: ребята погибли в бою. Есть свидетели гибели Шайтана. Он погиб первым в этом бою 18 декабря. Ребята также рассказали о судьбе Эфа. Он принял страшное для себя решение, понимая, что его не смогут вытащить с поля боя, он попросил спасти молодого бойца, а сам остался на поле. Перед своей гибелью он успел позвонить маме и попрощаться", - пише Будик.

"Ситуация с поиском Андрея Широкова (“Семьянин”) была сложнее. Предполагалось, что он раненый попал в плен. Позже его тело было обнаружено за 200 метров от позиций противника. Ребята смогли под огнем его эвакуировать", - написав Будик.

Волонтер також розвінчав чутки про тортури бойовиків "ДНР". Він пише, що поширена Семеном Кабакаєвим інформація - фейк, який шкодить переговорам зі звільнення полонених. "Все мы знаем о том, сколько наших ребят было в плену в жутких условиях, мы знаем, через что многим пришлось пройти, мы имеем факты гибели наших ребят в плену. И это все вместе не дает право разгонять неправдивую информацию. Не надо делать из бойцов АТО героев-мучеников, а надо честно предоставлять информацию", - пише Будик.

Позивний "Сім'янин"

Позивний "Еф"

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Спланована стратегія: Полковник ЗСУ пояснив, чому росіяни тероризують Одесу і Харків

неділя, 5 травень 2024, 21:43

Систематичні обстріли Харкова та Одеси – це виконання не військових, а інформаційно-психологічних задач. Як пояснив в коментарі 24 каналу воєнний оглядач Роман Світан, агресор намагається тиснути на українське суспільство, аби так примусити країну до к...

"Сільвіо дуже злякався": Друг Берлусконі розповів моторошну історію про полювання з Путіним

неділя, 5 травень 2024, 20:30

Російський диктатор Володимир Путін дуже налякав нині покійного експрем'єра Італії Сільвіо Берлусконі під час спільного полювання у 2013 році. Про це розповів колишній сенатор від партії Берлусконі «Уперед, Італіє!» Фабріціо Чікітто, повідомляють Патрі...