Увага, небезпека! Названі смартфони, які цілодобово випромінюють радіацію

Вченим вдалося отримати конкретні цифри щодо небезпечності того чи іншого гаджету. В список потрапили 15 смартфонів.

Ні для кого не секрет, що в сучасні смартфони вбудовано безліч різних компонентів, які в цілодобовому режимі випромінюють радіацію. Про це пише Іnternetua, повідомляють Патріоти України. Дози, звичайно, зовсім невеликі, однак для чутливих людей вони можуть виявитися значними для негативного впливу. Федеральне відомство з радіаційного захисту ФРН вирішило перевірити близько чотирьох десятків найдорожчих і популярних в світі смартфонів, щоб зрозуміти, наскільки вони безпечні для повсякденного використання.

Після декількох місяців вимірів, експертам вдалося отримати конкретні значення випромінювання для кожного з протестованих мобільних пристроїв. Вони відібрали 15 найнебезпечніших смартфонів, які сильніше за інших опромінюють людей і інших живих істот радіацією. Дані актуальні станом на кінець лютого 2018 року, тому вони є свіжими.

Топ-15 смартфонів з найбільшим рівнем випромінювання:

  • OnePlus 5T – 1,68 Вт / кг
  • Huawei Mate 9 – 1,64 Вт / кг
  • Nokia Lumia 630 – 1,51 Вт / кг
  • Huawei P9 Plus – 1,48 Вт / кг
  • Huawei GX8 – 1,44 Вт / кг
  • Huawei P9 – 1,43 Вт / кг
  • Huawei Nova Plus – 1,41 Вт / кг
  • OnePlus 5 – 1,39 Вт / кг
  • Huawei P9 lite – 1,38 Вт / кг
  • iPhone 7 – 1,38 Вт / кг
  • Sony Xperia XZ1 Compact – 1,36 Вт / кг
  • iPhone 8 – 1,32 Вт / кг
  • ZTE AXON 7 mini – 1,29 Вт / кг
  • BlackBerry DTEK60 – 1,28 Вт / кг
  • iPhone 7 Plus – 1,24 Вт / кг

Як легко можна помітити, сильніше за всіх «фонить» OnePlus 5T, який став рекордсменом в цьому плані. Він сильніше всіх інших популярних і топових смартфонів в світі опромінює людей радіацією. На другому місці розташувався інший китайський телефон – Mate 9, створений компанією Huawei. Взагалі, саме багато її гаджетів сильніше всіх випромінюють шкідливі радіохвилі, які негативно позначаються на здоров’ї живих істот.

Як можна помітити, в список небезпечних смартфонів не потрапив жоден телефон від компанії Samsung. Експерти протестували і їх, проте рівень випромінювання того ж Galaxy S8 склав всього 0,25 Вт / кг, тобто в кілька разів менше, ніж у всіх мобільних пристроїв з рейтингу. Це означає, що південнокорейська корпорація створює одні з найбезпечніших телефонів в світі, які майже зовсім не шкодять своїм власникам.

Хоч експерти з Федерального відомства з радіаційного захисту ФРН і запевняють, що всі найнебезпечніші смартфони випромінюють радіацію в межах допустимої норми, проте вони все одно рекомендують не купувати такі телефони, тому як деякі особливо чутливі люди можуть відчувати при їх повсякденному використанні протягом тривалого періоду часу ускладнення зі здоров’ям.

Найбезпечнішим смартфоном з усіх випробуваних став Sony Xperia M5, який видає всього 0,14 Вт / кг. Чим він відрізняється від інших – експерти не повідомили.

Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У селі Козачі Лагері на лівобережжі Херсонщини морпіхи встановили прапор України (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:55

«Хлопці з 35-ої бригади морської піхоти вручну встановили прапор на водонапірній башті в н.п. Козачі Лагері на лівому березі Херсонщини» – йдеться у коментарі до запису.

Загрожують три роки колонії: У РФ затримали священика за "ікону з Бандерою" (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 13:05

В російському Омську затримали священика Української грекокатолицької церкви. Причиною стало те, що представник духовенства нібито повісив у трапезній "ікони із зображенням Степана Бандери та інших націоналістів", інформують Патріоти України. Як повідо...