Ужгород продовжує дивувати красою: Набережні міста вкрив цвіт "непорочних квітів"

Почала цвісти акація, яка досі у багатьох культурах вважається символом чистоти.

Розцвіла акація. Фото: zakarpatpost.net

Ужгород квітує вже більше місяця. Все новій й нові дерева вкриваються рясними квітами. Хоча більшість уже й відцвіли, та зараз саме почала цвісти акація, повідомляють Патріоти України з посиланням на Zakarpatpost.net.

Найбільше квітучих дерев у Боздоському парку та вздовж Студентської набережної, аромат їхній аж п’янить. Він неймовірний! Особливо пахощі сильні вранці та увечері, коли сходить роса.

У багатьох культурах акація досі вважається символом непорочності. Унікальність цього дерева помітили ще стародавні єгиптяни, які вважали, що воно одночасно символізує і життя, і смерть, оскільки цвіте білими і червоними квітами. Воно було для них символом бога Сонця, що відроджує життя. В його кронах, згідно з віруваннями, жила богиня війни і полювання Нейт.

А кочівники, які подорожували по аравійській пустелі, вважали його священним і вірили, що той, хто зламав гілку дерева, помре протягом року. Акація, опис яких зустрічається в Торі, була для древніх євреїв символом святості. Так з її деревини були зроблені ковчег Ноя, вівтар Іудейського Храму і скинія, в якій спочатку зберігався Ковчег Заповіту.

Однак акація наділена ще й лікарськими властивостями. Зокрема, настоянку квіток застосовують для компресів при ревматизмі, міозитах, невралгії та тромбофлебіті, листя і відвар кори – при загостренні гастриту і виразкової хвороби шлунка.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Не треба соромитися цього слова": Скабеєва відверто визнала, що вона пропагандистка (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:59

Російська пропагандистка Ольга Скабеєва несподівано розговорилася з приводу своєї роботи на кремлівський режим. Зокрема, виступаючи на форумі Курс молодого бійця. Інформаційний фронт, вона визнала, що займається «агресивним нав’язуванням» позиції свого...

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...