В Ірані знайшли давно втрачену мумію шаха (фото 16+)

Останки були знайдені під час реконструкції меморіального комплексу Шах-Абдул-Азім в місті Рей.

Іран. Фото: ЗМІ

В

Ірані на місці поховання передостаннього Шаха Рези Пехлеві знайдена мумія, повідомляють Патріоти України з посиланням на socportal.info.

Імовірно, це тіло самого шаха, місцезнаходження якого раніше не було відомо.

Останки були знайдені під час реконструкції меморіального комплексу Шах-Абдул-Азім в місті Рей. Реза Пехлеві зрікся престолу і в 1944-му році помер у вигнанні в Південній Африці.

У 1950-му році його син, Мохаммед Реза Пехлеві, побудував неподалік від меморіального комплексу мавзолей Рези Пехлеві, але в 1980-му році, після ісламської революції, він був зруйнований. Саме ж тіло знайдено не було - вважалося, що його в 1979-му році забрав син шаха.

На думку голови Ради з культурної спадщини Тегерана Хассана Халілабаді, мумія може бути тілом покійного шаха.

Саме тіло буде перепоховане після того, як його вивчать експерти. Онук шаха, який нині мешкає в США наслідний принц Реза Пехлеві, в Твіттері велів Ірану «нічого не приховувати».

Знайдена в Ірані мумія. Фото: socportal.info


Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як в Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...